Return to Video

Obama Gives Special Message to Sudan, S. Sudan

 • 0:00 - 0:04
  Në javët e fundit, rritja e dhunës dhe betejave kanë marr jetë të të pafajshmëve
 • 0:04 - 0:08
  burra, gra dhe fëmijë.
 • 0:08 - 0:12
  Retorika e urrejtjes nga të dyja anët ka rritur rrezikun për luftë.
 • 0:12 - 0:17
  Kështu sot dua t’u flas direkt ju, popullit të Susanit dhe
 • 0:17 - 0:21
  Sudanit jugor. Në jetën tuaj keni duruar vështirsi të jashtëzakonshme.
 • 0:21 - 0:25
  Ju mbani në zemrat tuaja kujtimet për familjet dhe miqtë që keni humbur;
 • 0:25 - 0:29
  por, vitet e fundit përkundër të gjitha gjasave, ju keni bërë
 • 0:29 - 0:32
  progres të madh drejt thyerjes së ciklit të dhunës së të kaluarës
 • 0:32 - 0:36
  drejt ndërtimit të së ardhmës së paqes dhe prosperitetit më të madh.
 • 0:36 - 0:40
  Tani i gjithë ai progres është në rrezik të shembjes.
 • 0:40 - 0:45
  Prandaj mesazhi im për ju sot është i thjeshtë;
 • 0:45 - 0:49
  Nuk duhet të jenë kështu. Konflikti nuk është i pashmangshëm.
 • 0:49 - 0:52
  Ju akoma keni zgjidhje. Ju keni gjasa të shmangeni nga zvarritja e sërishme në luftë
 • 0:52 - 0:57
  e cila u con vetëm në një drejtim: më shumë vuajtje.
 • 0:57 - 1:00
  më shumë refugjatë, më shumë vdekje, më shumë
 • 1:00 - 1:04
  ëndrra të humbura për ju dhe fëmijët tuaj. Ne e dmë cka
 • 1:04 - 1:09
  duhet të ndodh. Qeveria e sudanit duhet të ndaloj veprimet ushtarake,
 • 1:09 - 1:12
  përfshirë bombardimet nga ajri. Duhet t'u jep punëtorëve qasje
 • 1:12 - 1:17
  e cila u nevojitet për të shpëtuar jetë. DHe duhet të ndaloj mbështetjen për grupet e armatosura
 • 1:17 - 1:21
  brenda në jug. Njëjtë, qeveria e Sudanit Jugor
 • 1:21 - 1:25
  duhet ndaluar mbëshetjen për grupet e armatosura brenda Sudanit dhe duhet të ndaloj
 • 1:25 - 1:28
  veprimet ushtarake përgjatë kufirit. Presidentët e
 • 1:28 - 1:32
  Sudanit dhe Sudanit jugor duhet të kenë guximin të kthehen në tavolinë dhe negocojnë
 • 1:32 - 1:37
  dhe zgjidhin cështjet në mënyrë paqësore. Dhe të gjithë ata që janë
 • 1:37 - 1:40
  duke luftuar, përfshirë Kordofan Sudan dhe Blue Nile, duhet
 • 1:40 - 1:45
  të kenë parasysh se nuk ka zgjidhje ushtarake.
 • 1:45 - 1:49
  E vetmja mënyrë për të zgjidhur dallimet tuaja që të jenë reale dhe zgjasin është përmes negociatave.
 • 1:49 - 1:54
  Në kohën e tensionit është e lehtë të harrohet se e ardhmja juaj është e përbashkët.
 • 1:54 - 1:58
  Duhet të jeni në paqe nëse fqinji juaj ndihet i kërcënuar.
 • 1:58 - 2:01
  Nuk do shihni kurrë progres dhe zhvillim nëse fqinji juaj
 • 2:01 - 2:04
  refuzon të jetë partner në tregti dhe komerc.
 • 2:04 - 2:07
  Luftrat më lehtë fillohen se sa mbarohen.
 • 2:07 - 2:11
  Po, paqja është e vështirë, por forcat e historisë
 • 2:11 - 2:16
  të cilat nganjëherë duken të jenë aq të mëdha nuk janë përtej kontrollës sonë. E ardhmja juaj u përket
 • 2:16 - 2:20
  ju, Wshtë në duart tuaja. Ju keni fuqinë,
 • 2:20 - 2:24
  dhe zgjidhjne të thoni cka do ndodh në të ardhme.
 • 2:24 - 2:28
  Nëse fëmijët tuaj do jetojnë në luftë apo paqe. Zgjidhja është juaja,
 • 2:28 - 2:32
  dhe tani ka ardhur koha të zgjidhet paqja. Sic e kam thënë edhe më parë.
 • 2:32 - 2:36
  ata që kanë guximin të ecin shegut të paqes nuk do jenë vetëm.
 • 2:36 -
  Ata do kenë një partner të sigurt dhe stabil, Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Title:
Obama Gives Special Message to Sudan, S. Sudan
Description:

President Barack Obama has told South Sudan and Sudan to stop all millitary actions against each other and resolve their disputes through negotiations to avoid going back to war. (April 21)

more » « less
Video Language:
English
Team:
Volunteer
Duration:
02:40
josefec edited Albanian subtitles for Obama Gives Special Message to Sudan, S. Sudan
Artan Shabani added a translation

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions