Return to Video

Obama Gives Special Message to Sudan, S. Sudan

 • 0:00 - 0:04
  Nw javwt e fundit, rritja e dhunws dhe betejave kanw marr jetw tw tw pafajshmwve
 • 0:04 - 0:08
  burra, gra dhe fwmijw.
 • 0:08 - 0:12
  Retorika e urrejtjes nga tw dyja anwt ka rritur rrezikun pwr luftw.
 • 0:12 - 0:17
  Kwshtu sot dua t'u flas direkt ju, popullit tw Susanit dhe
 • 0:17 - 0:21
  Sudanit jugor. Nw jetwn tuaj keni duruar vwshtirsi tw jashtwzakonshme.
 • 0:21 - 0:25
  Ju mbani nw zemrat tuaja kujtimet pwr familjet dhe miqtw qw keni humbur;
 • 0:25 - 0:29
  por, vitet e fundit pwrkundwr tw gjitha gjasave, ju keni bwrw
 • 0:29 - 0:32
  progres tw madh drejt thyerjes sw ciklit tw dhunws sw tw kaluarws
 • 0:32 - 0:36
  drejt ndwrtimit tw sw ardhmws sw paqes dhe prosperitetit mw tw madh.
 • 0:36 - 0:40
  Tani i gjithw ai progres wshtw nw rrezik tw shembjes.
 • 0:40 - 0:45
  Prandaj mesazhi im pwr ju sot wshtw i thjeshtw;
 • 0:45 - 0:49
  Nuk duhet tw jenw kwshtu. Konflikti nuk wshtw i pashmangshwm.
 • 0:49 - 0:52
  Ju akoma keni zgjidhje.Ju keni gjasa tw shmangeni nga zvarritja e swrishme nw luftw
 • 0:52 - 0:57
  e cila u con vetwm nw njw drejtim: mw shumw vuajtje.
 • 0:57 - 1:00
  mw shumw refugjatw, mw shumw vdekje, mw shumw
 • 1:00 - 1:04
  wndrra tw humbura pwr ju dhe fwmijwt tuaj. Ne e dmw cka
 • 1:04 - 1:09
  duhet tw ndodh. Qeveria e sudanit duhet tw ndaloj veprimet ushtarake,
 • 1:09 - 1:12
  pwrfshirw bombardimet nga ajri. Duhet t'u jep punwtorwve qasje
 • 1:12 - 1:17
  e cila u nevojitet pwr tw shpwtuar jetw. DHe duhet tw ndaloj mbwshtetjen pwr grupet e armatosura
 • 1:17 - 1:21
  brenda nw jug. Njwjtw, qeveria e Sudanit Jugor
 • 1:21 - 1:25
  duhet ndaluar mbwshetjen pwr grupet e armatosura brenda Sudanit dhe duhet tw ndaloj
 • 1:25 - 1:28
  veprimet ushtarake pwrgjatw kufirit. Presidentwt e
 • 1:28 - 1:32
  Sudanit dhe Sudanit jugor duhet tw kenw guximin tw kthehen nw tavolinw dhe negocojnw
 • 1:32 - 1:37
  dhe zgjidhin cwshtjet nw mwnyrw paqwsore. Dhe tw gjithw ata qw janw
 • 1:37 - 1:40
  duke luftuar, pwrfshirw Kordofan Sudan dhe Blue Nile, duhet
 • 1:40 - 1:45
  tw kenw parasysh se nuk ka zgjidhje ushtarake.
 • 1:45 - 1:49
  E vetmja mwnyrw pwr tw zgjidhur dallimet tuaja qw tw jenw reale dhe zgjasin wshtw pwrmes negociatave.
 • 1:49 - 1:54
  Nw kohwn e tensionit wshtw e lehtw tw harrohet se e ardhmja juaj wshtw e pwrbashkwt.
 • 1:54 - 1:58
  Duhet tw jeni nw paqe nwse fqinji juaj ndihet i kwrcwnuar.
 • 1:58 - 2:01
  Nuk do shihni kurrw progres dhe zhvillim nwse fqinji juaj
 • 2:01 - 2:04
  refuzon tw jetw partner nw tregti dhe komerc.
 • 2:04 - 2:07
  Luftrat mw lehtw fillohen se sa mbarohen.
 • 2:07 - 2:11
  Po, paqja wshtw e vwshtirw, por forcat e historisw
 • 2:11 - 2:16
  tw cilat nganjwherw duken tw jenw aq tw mwdha nuk janw pwrtej kontrollws sonw. E ardhmja juaj u pwrket
 • 2:16 - 2:20
  ju, Wshtw nw duart tuaja. Ju keni fuqinw,
 • 2:20 - 2:24
  dhe zgjidhjne tw thoni cka do ndodh nw tw ardhme.
 • 2:24 - 2:28
  Nwse fwmijwt tuaj do jetojnw nw luftw apo paqe. Zgjidhja wshtw juaja,
 • 2:28 - 2:32
  dhe tani ka ardhur koha tw zgjidhet paqja. Sic e kam thwnw edhe mw parw.
 • 2:32 - 2:36
  ata qw kanw guximin tw ecin shegut tw paqes nuk do jenw vetwm.
 • 2:36 -
  Ata do kenw njw partner tw sigurt dhe stabil, Shtetet e Bashkuara tw Amerikws.
Title:
Obama Gives Special Message to Sudan, S. Sudan
Description:

President Barack Obama has told South Sudan and Sudan to stop all millitary actions against each other and resolve their disputes through negotiations to avoid going back to war. (April 21)

more » « less
Video Language:
English
Team:
Volunteer
Duration:
02:40
josefec edited Albanian subtitles for Obama Gives Special Message to Sudan, S. Sudan
Artan Shabani added a translation

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions