< Return to Video

Star Wars with Blockly - Hour of Code: Events

 • 0:00 - 0:05
  Pershendetje, Une jam Charita Carter. Jam producente kreative ne Walt Disney.
 • 0:05 - 0:10
  Jam pergjegjese per menaxhimin e ekipeve qe i prodhojne atraksionet
 • 0:10 - 0:17
  te cilat vizituesit tane i shohin. Ne jemi gjithmone ne kerkim te menyrave te reja se si te permiresojme
 • 0:17 - 0:21
  eksperiencen per vizituesit tane, dhe teknologjia eshte pjesa kryesore e kesaj.
 • 0:21 - 0:27
  Urime, e perfundove! Ke programuar BB-8. Tani mendoj se jemi gati per dicka me te veshtire.
 • 0:27 - 0:28
  Tani pasi qe keni mesuar gjerat bazike te programimit, do te
 • 0:28 - 0:33
  kthehemi prapa ne kohe per te ndertuar lojen tuaj R2-D2 dhe C3PO. Per te bere nje loje, ne duhet qe
 • 0:33 - 0:40
  te mesojme dicka qe progamerat e perdorin cdo dite; ato quhen evente.
 • 0:40 - 0:46
  Eventet i tregojne programit te degjoje dhe te pres deri sa dicka te ndodhe dhe pastaj kur te
 • 0:46 - 0:51
  ndodhe, te performoje nje aksion. Disa shembuj te eventeve jane te negjojme klikimin e mausit te kompjuterit,
 • 0:51 - 0:57
  nje shigjete ose nje prekje ne ekran. Ketu ne do ta bejme R2-D2 te levize larte dhe te dergoje nje mesazh
 • 0:57 - 1:03
  tek nje rebel pilot dhe pastaj te leviz poshte tek pjesa tjeter e pilotit rebel.
 • 1:03 - 1:07
  Do t'i perdorim keto evente per te bere ate te leviz. Kur lojtari perdor shigjetat poshte/larte,
 • 1:07 - 1:13
  ose butonat poshte/larte. Ne i perdorim per evente te ndryshme. Kur
 • 1:13 - 1:20
  lojetari e shtyp shigjeten larte, kodi i bashkangjitur ne bllokun when fillon te ekzezkutohet. Dhe
 • 1:20 - 1:25
  ne do ta bejme te njejten gje per te bere R2-D2 te levizin poshte.
 • 1:25 - 1:29
  Tani ne vend se te shkruani te gjithe kodin per te kontrolluar droidin paraprakisht, ne mund te bejme R2-D2 te reagojne
 • 1:29 - 1:35
  dhe te shtypin butonin e eventeve qe e levizin ate perpara ne ekran. Hap pas hapi, loja yte po behet
 • 1:35 - 1:41
  me interaktive.
Title:
Star Wars with Blockly - Hour of Code: Events
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Code.org
Project:
Hour of Code
Duration:
01:48

Albanian subtitles

Revisions