< Return to Video

Minecraft Hour of Code - Hero's Journey

 • 0:00 - 0:04
  Stacy: Stampy, Lizzy, Preston - faleminderit që erdhët me mua.
 • 0:04 - 0:07
  Ajo që dua t'ju tregoj është tepër afër, në këtë pllajë mesatare.
 • 0:07 - 0:09
  Mendoj se do ta adhuroni!
 • 0:09 - 0:17
  PRISNI, KA NJË GROPE NË PISTË!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(duke bërtitur) A jeni të gjithë në rregull?
 • 0:17 - 0:18
  Stampy: Ah, tani po e shoh problemin.
 • 0:18 - 0:19
  Shiko!
 • 0:19 - 0:20
  Ishte një vrimë në pistë!
 • 0:20 - 0:22
  Stacy: Me të vërtetë, Stampy?
 • 0:22 - 0:25
  Lizzy: Ndoshta duhet të mbledhim blloqe që ta rregullojmë.
 • 0:25 - 0:26
  Preston: Le ta bëjmë një garë.
 • 0:26 - 0:28
  Të parin që kthehet lart fiton.
 • 0:28 - 0:30
  Stacy: Okej, në shenjën tuaj, gati, SHKO!
 • 0:30 - 0:34
  Okej, thjesht do të mbledh disa prej kësaj gurabie.
 • 0:34 - 0:35
  Prisni.
 • 0:35 - 0:36
  Djema, nuk mund te minoj!
 • 0:36 - 0:37
  Preston: Njëjtë.
 • 0:37 - 0:38
  Lizzy: As une nuk mundem.
 • 0:38 - 0:40
  Stacy: Okej, kjo është vërtet e çuditshme.
 • 0:40 - 0:41
  Stampy, a mund të minosh?
 • 0:41 - 0:43
  Stampy: Jo nuk mundem!
 • 0:43 - 0:44
  Stacy: Të gjithë qëndroni të qetë!
 • 0:44 - 0:46
  Stampy: A është prishur loja?
 • 0:46 - 0:47
  Stacy: Nëse është prishur, si do ta rregullojmë?
 • 0:47 - 0:48
  Lizzy: Nuk e di.
 • 0:48 - 0:51
  Stampy: A di ndokush se si të shkruaj kod të Minecraft?
 • 0:51 - 0:53
  (poof) Preston: Çka është ajo?
 • 0:53 - 0:55
  Stampy: Nuk kam parë asnjëherë më përpara diçka të tillë.
 • 0:55 - 0:56
  Lizzy: Është shumë e këndshme!
 • 0:56 - 0:59
  Stacy: A është... a është e qetësueshme?
 • 0:59 - 1:02
  Preston: Çfarë po ndodh?
 • 1:02 - 1:04
  Dikush duhet të shkoj në botën reale dhe ta rregullojë këtë.
 • 1:04 - 1:06
  Ali: Une jo!
 • 1:06 - 1:08
  Stacy: Jo... (Zë nën frymë.)
 • 1:08 - 1:10
  Në rregull, unë do të shkoj.
 • 1:12 - 1:13
  Hej!
 • 1:13 - 1:17
  Në rregull, tani jam në botën reale.
 • 1:17 - 1:20
  Do të mundohem të gjej zyret e Minecraft.
 • 1:20 - 1:22
  Por do të më duhet ndihma juaj.
 • 1:22 - 1:26
  Filloni të bëni tutorialin, filloni të mësoni se si
  për të koduar dhe unë do t'ju kontaktoj pas
 • 1:26 - 1:27
  disa niveleve, në rregull?
 • 1:27 - 1:29
  Më dëshironi fat!
 • 1:31 - 1:34
  Mendoj se është në këtë drejtim.
 • 1:34 - 1:35
  Ow!
 • 1:35 - 1:36
  Kaktus!
 • 1:36 - 1:38
  Jam okej!
 • 1:38 - 1:43
  Për të përfunduar sfidën e Orëve të Kodit, do t'ju duhet të shkruani kod për të programuar Agjentin.
 • 1:43 - 1:48
  Ju do të punoni së bashku me Agjentin për të pastruar çdo pengesë në rrugën tuaj, kështu që mund të mbledhni
 • 1:48 - 1:50
  gjërat që do t'ju duhen për udhëtimin tuaj.
 • 1:50 - 1:56
  Vetëm Agjenti mund të vendosë dhe thyjë blloqet, dhe vetëm ju mund të mbledhni objektet.
 • 1:56 - 2:01
  Ekrani juaj është ndarë në tre pjesë kryesore. Në të majtë është Minecraft.
 • 2:01 - 2:06
  Hapësira mesme është kutia e veglave me komanda që Agjenti mund të kuptojë.
 • 2:06 - 2:08
  Dhe në të djathtë, është hapësira e punës.
 • 2:08 - 2:12
  Aty është vendi ku vendosni komandat për të ndërtuar programin tuaj për të kontrolluar Agjentin.
 • 2:12 - 2:16
  Agjenti mund të ecë, të kthehet dhe të aktivizojë pllakat e presionit.
 • 2:16 - 2:20
  Ai gjithashtu mund të shkatërrojë blloqet dhe të vendosë blloqet.
 • 2:20 - 2:25
  Kur ai vendos bllokun si këta binar të karrocave, e vendos nën veten e tij.
 • 2:25 - 2:29
  Nëse harroni se çfarë duhet të bëni, udhëzimet për çdo nivel janë në krye.
 • 2:29 - 2:34
  Nëse dëshironi të provoni përsëri, mund të shtypni butonin blu "rifillo" për të çuar gjithçka në gjendjen fillestare
 • 2:34 - 2:35
  ku ka filluar.
 • 2:35 - 2:40
  Dhe nëse keni nevojë të fshini një bllok kod, tërhiqeni nga hapësira e punës në kutinë e veglave.
 • 2:40 - 2:42
  Kujtoni të shtypni "ekzekuto" për të bërë Agjentin të lëvizë.
 • 2:42 - 2:45
  Okej, shkoni dhe provoni disa nivele të para.
 • 2:45 - 2:45
  Ju uroj fat!
Title:
Minecraft Hour of Code - Hero's Journey
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Code.org
Project:
CSF '21-'22
Duration:
02:52

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions