Return to Video

IWOW - Part 3 - The Serpent and the Lotus

 • 0:03 - 0:04
  Para rënies së civilizimit perëndimor dhe gjuhës së shkruar
 • 0:08 - 0:09
  shkenca dhe spiritualiteti nuk ishin dy gjëra të ndara.
 • 0:14 - 0:15
  Në mësimet e traditave të lashta
 • 0:17 - 0:18
  kërkimi i jashtëm për dije dhe sigruia ishte në ekuilibër
 • 0:20 - 0:21
  nga një ndjesi e brendshme përkohshmërie
 • 0:22 - 0:23
  dhe intuite e të kuptuarit të spirales së ndryshimit.
 • 0:27 - 0:28
  Ndërkohë që të menduarit shkencor bëhej më mbizotërues dhe informacioni shumëfishohej,
 • 0:31 - 0:32
  filloi të ndodhë dhe copëzimi i sitemeve tona të dijes.
 • 0:36 - 0:37
  Specializimet nër rritje tregonin që më pak njerëz
 • 0:38 - 0:39
  ishin të aftë të shihnin pamjen e plotë,
 • 0:41 - 0:42
  të ndjenin dhe përfytyronin estetikën e sistemit si të tërë.
 • 0:45 - 0:46
  Askush nuk pyeste, "a është kjo mënyrë të menduari e duhura për ne?"
 • 0:57 - 0:58
  Dija e Lashtë është këtu në mesin tonë, e fshehur në të dukshmen.
 • 1:01 - 1:02
  Por ne jemi shumë të zënë me mendimet tona për ta vënë re.
 • 1:07 - 1:08
  Kjo mençuri e lënë në harresë është mënyra për të rikthyer balancën
 • 1:10 - 1:11
  mes së brendshmes dhe së jashtmes.
 • 1:15 - 1:16
  Jin dhe Jang.
 • 1:52 - 1:53
  Në legjendën greke, Asklepius ishte i biri i Apollonit dhe Zot i shërimit.
 • 2:00 - 2:01
  Dija dhe aftësitë e tij për të shëruar ishin të paimagjinueshme
 • 2:03 - 2:04
  dhe thuhet se ai kishte zbuluar sekretin e vetë jetës dhe vdekjes.
 • 2:10 - 2:11
  Në Greqinë e Lashtë, tempujt shërues të Asklepit
 • 2:13 - 2:14
  njihen për fuqinë e tij të spirales së zanafillës
 • 2:16 - 2:17
  që simbolizohet nga shkopi i Asklepit.
 • 2:21 - 2:22
  Hipokrati, babi i mjekësisë,
 • 2:26 - 2:27
  betimi i të cilit akoma mban kodin moral
 • 2:28 - 2:29
  të profesionin të mjekësisë thuhet të ketë
 • 2:31 - 2:32
  marrë mësimet e tij në një tempull Asklepian.
 • 2:34 - 2:35
  Në ditën e sotme, ky simbol i zhvillimit tonë energjik
 • 2:37 - 2:38
  njihet me logon e Shoqërisë Amerikane të Mjekësisë
 • 2:40 - 2:41
  dhe të organizatave të tjera mbarëbotërore mjekësore.
 • 2:49 - 2:50
  Në ikonografinë egjiptiane, gjarpri dhe zogu përfaqësojnë
 • 2:52 - 2:53
  dualitetin ose polaritetin e natyrës njerëzore.
 • 3:02 - 3:03
  Gjarpri, në drejtim zbritës, është shfaqja e spirales,
 • 3:07 - 3:08
  energjia zhvilluese e botës.
 • 3:14 - 3:15
  Zogu është në drejtim ngjitës
 • 3:18 - 3:18
  drejt diellit ose vetëdija e zgjuar e përqëndruar.
 • 3:22 - 3:23
  boshësia e Akashës.
 • 3:34 - 3:35
  Faraonët dhe zotat janë paraqitur me energji ndriçuese
 • 3:37 - 3:38
  ku gjarpri Kundalin përshkon shpinën dhe edpërton në
 • 3:40 - 3:41
  "Ajna chakra" mes syve.
 • 3:49 - 3:50
  Ky njihet si syri i Horusit.
 • 3:53 - 3:54
  Në traditën Hindu bindi përfaqëson gjithashtu syrin e tretë;
 • 3:58 - 3:59
  lidhjen e shenjtë me shpirtin.
 • 4:08 - 4:09
  Maska e Mbretit Tutankamen është shembulli klasik
 • 4:11 - 4:12
  që shfaq së bashku motivet e gjarprit dhe zogut.
 • 4:19 - 4:20
  Traditat Maja dhe Asketike ndërthurin motivin e gjarprit dhe zogut në një zot.
 • 4:25 - 4:26
  Kuetzalkoatl ose Kukulkan.
 • 4:27 - 4:28
  Zoti-gjarpër me pupla përfaqëson zhvillimin e vetëdijes së zgjuar
 • 4:31 - 4:32
  ose Kundalinin e zgjuar.
 • 4:35 - 4:36
  Personi që zgjon Kuetzalkoatl brenda vetes
 • 4:38 - 4:39
  është një manifestim i gjallë i së shenjtës.
 • 4:42 - 4:43
  Thuhet se Kuetzalkoatl, ose energjia gjarpër,
 • 4:46 - 4:47
  do të kthehet në fund të kohës.
 • 5:01 - 5:02
  Simbolet e gjaprit dhe zogut mund të gjenden gjithashtu dhe në krishterim.
 • 5:06 - 5:07
  Kuptimësia e tyre e vërtetë mund të jetë e koduar edhe më thellë
 • 5:09 - 5:10
  por kuptimi është i njëjtë si në traditat e tjera të lashta.
 • 5:14 - 5:15
  Në Krishterim, zogu ose pëllumbi që shpesh shfaqen mbi kokën e Krishtit
 • 5:19 - 5:20
  përfaqësojnë Shpirtin e shenjtë ose Kundalini Shakti
 • 5:24 - 5:25
  që rend drejt çakrës së gjashtë dhe përtej.
 • 5:29 - 5:30
  Mistikët e krishterë e thërrasin Kundalinin me një emër tjetër; Shpirti i Shenjtë.
 • 5:39 - 5:40
  Tek John 3:12 thuhet: "dhe ashtu si Moisiu që lartësoi gjarprin nga shkretëtira
 • 5:45 - 5:46
  ashtu duhetë të lartësohet edhe biri i njeriut."
 • 5:51 - 5:52
  Jezusi dhe Moisiu zgjuan energjinë Kundalini, sollën zgjimin e vetëdijes
 • 5:56 - 5:57
  tek forcat zvarritëse të pavetëdijes që udhëhiqte dëshirat e njerëzve.
 • 6:03 - 6:04
  Thuhet se Jezusi shpenzoi dyzet ditë e dyzet netë
 • 6:06 - 6:07
  në shkretëtirë, kohë gjatë së cilës ishte tunduar nga Djalli.
 • 6:13 - 6:14
  Në të njëjtën mënyrë, Buda ishte tunduar nga "Mara" ndërsa rrinte ulur për të arritur
 • 6:18 - 6:19
  ndriçimin poshtë pemës bodi, ose pemës së dijes.
 • 6:27 - 6:28
  Të dy, Krishti dhe Buda, duhet të hiqnin dorë nga joshjet kënaqësive ndijore
 • 6:31 - 6:32
  dhe zotërimeve tokësore.
 • 6:38 - 6:39
  Në secilën histori, djalli është personifikim i dobësive tona.
 • 7:01 - 7:02
  Nëse lexojmë historinë e Adamit dhe Evës nën interpretimin e traditave Vedike dhe Egjiptiane
 • 7:06 - 7:07
  zbulojmë që gjarpri që ruan pemën e jetës është Kundalini.
 • 7:11 - 7:12
  Molla përfaqëson dëshirën dhe tundimin e botës së jashtme ndjesore,
 • 7:16 - 7:17
  që na largon nga dija e botës së brendshme,
 • 7:19 - 7:20
  pema e dijes brenda nesh.
 • 7:34 - 7:35
  Pema është thjesht rrjeta Nadis ose meridianët e energjisë brenda nesh,
 • 7:39 - 7:40
  të cilët shprehimisht formojnë një strukturë si-pemë në të gjithë trupin.
 • 7:45 - 7:46
  Në kërkimin tonë egoist për lavdi të jashtme
 • 7:48 - 7:49
  ne kemi kufizuar vetveten nga dija e botës së brendshme
 • 7:53 - 7:54
  lidhjen tonë me Akashan dhe burimin e dijes.
 • 8:07 - 8:08
  Shumë nga mitet historike të mbarëbotërore rreth dragonjve
 • 8:10 - 8:11
  mund të lexohen si metafora për energjitë e brendshme
 • 8:12 - 8:13
  të kulturave ku ata bëjnë pjesë.
 • 8:16 - 8:17
  Në Kinë, dragoi është akoma një simbol i shenjtë që përfaqëson lumturinë.
 • 8:24 - 8:25
  Ashtu si faraonët Egjiptianë, perandorët e lashtë kinez,
 • 8:28 - 8:29
  që kishin zgjuar energjitë e tyre rritëse
 • 8:31 - 8:32
  shfaqeshin me gjarprin me krahë, ose dragoin.
 • 8:36 - 8:37
  Totemi mbretëror i Perandorit Jade ose Perandorit Qiellor
 • 8:41 - 8:42
  tregon ekuilibrin ashtu si Ida dhe Pingala.
 • 8:46 - 8:47
  Jini dhe jangu i Taoizmit, zgjojnë qendrën pineale
 • 8:50 - 8:51
  ose atë që në taoizëm quhet "Upper Dantien".
 • 9:07 - 9:08
  Natyra është plot mekanizma të shfaqjes
 • 9:09 - 9:10
  dhe përthithjes së dritës
 • 9:11 - 9:12
  Për shembull, një iriq deti sheh përmes trupit të tij gjembaç
 • 9:16 - 9:17
  që sillet si një sy i madh.
 • 9:20 - 9:21
  Iriqët e detit kapin valët e dritës përmes goditjeve dhe krahasojnë
 • 9:23 - 9:24
  intesitetin e rrezeve për të marrë një shije nga ajo çfarë rrethohen.
 • 9:37 - 9:38
  Iguanat jeshile dhe zvarranikët e tjerë kanë një sy parietal
 • 9:40 - 9:41
  ose një gjendër pineale në majë të kokës që e përdorin për të zbuluar
 • 9:44 - 9:45
  grabitqarët nga lart.
 • 9:57 - 9:58
  Gjendra pineale e njeriut është gjendër e vogël endokrine
 • 10:00 - 10:01
  që shërben si rregullator për zgjimin dhe gjumin.
 • 10:04 - 10:05
  Edhe pse gjendet thellë në kokë
 • 10:07 - 10:08
  gjendra pineale është e ndjeshme ndaj dritës.
 • 10:12 - 10:13
  Filozofi Dekart zbuloi që zona e qendrës pineale
 • 10:15 - 10:16
  ose syri i tretë ishte ndërfaqja e të vetëdijshmes dhe materies .
 • 10:21 - 10:22
  Pothuajse gjithçka është simetrike në trupin e njeriut.
 • 10:23 - 10:24
  Dy sy, dy veshë, dy vrima hunde, truri ka dy anë.
 • 10:31 - 10:32
  Por nuk ka zonë të trurit që nuk është e pasqyruar.
 • 10:34 - 10:35
  Kjo është zona e gjendrës pineale dje qendra energjitike e rrethon atë .
 • 10:40 - 10:41
  Në nivel fizik molekula unike formohen natyrshëm
 • 10:43 - 10:44
  nga gjendra pineale siç është DMT-ja.
 • 10:47 - 10:48
  DMT-ja formohet gjithashtu natyrshëm në momentin e lindjes dhe në momentin e vdekjes,
 • 10:53 - 10:54
  shprehimisht duke shërbyer si një urë lidhëse mes botës së gjallë dhe vdekjes.
 • 10:59 - 11:00
  DMT prodhohet natyrshëm gjate gjendjeve të meditimit të thellë
 • 11:05 - 11:06
  dhe Samhadi, ose përmes metodave entheogjenike.
 • 11:10 - 11:11
  Për shembull, Ajahuaska është përdorur në traditat shamanike
 • 11:15 - 11:16
  në Amerikën e Jugut për të hequr vellon mes botëve të brendshme dhe të jashtme.
 • 11:23 - 11:24
  Fjala pineale në vetvete ka të njëjtën rrënjë si boçë pishe
 • 11:27 - 11:28
  sepse gjendra pineale shfaq një model vendosje të ngjashëm spiral.
 • 11:33 - 11:34
  Ky model, i njohur gjithashtu si modeli i lules së jetës,
 • 11:36 - 11:37
  është i zakonshëm në veprat antike të artit që përshfaqin ndriçimin ose qënied e ndriçuara.
 • 11:41 - 11:42
  Kur imazhi i boçes së pishës shihet në veprat e shenjta të artit, ai përfaqëson
 • 11:45 - 11:46
  syrin e tretë të zgjuar; vetëdijen e fokusuar në një pikë
 • 11:50 - 11:51
  që orienton rrjedhën e energjisë zhvilluese.
 • 11:55 - 11:56
  Boçja e pishës përfaqëson lulëzimin e çakrave më të larta
 • 11:59 - 12:00
  që janë aktivizuar ndërsa Sushumna ngrihet në çakrën Ajna dhe më tej.
 • 12:07 - 12:08
  Në mitologjinë greke, besimtarët e Dionisit mbanin një shtizë
 • 12:10 - 12:11
  ose diçka gjigande që mbështillej me përreth saj si spirale dhe kurorëzohej me një boçe pishe.
 • 12:16 - 12:17
  Sërish, përfaqësonte energjinë dionisake ose Kundalini Shakti
 • 12:21 - 12:22
  që përshkon shpinën deri në trupin pineal në çakrën e gjashtë.
 • 12:31 - 12:32
  Në zemër të Vatikanit ju mund të prisni të shihni një skulpturë gjigante
 • 12:34 - 12:35
  të Jezusit ose Marisë por në fakt aty gjen statujën e një boçeje gjigande
 • 12:40 - 12:41
  që tregon se në historinë Kristiane mund të ketë ekzistuar dije
 • 12:43 - 12:44
  mbi çakrat dhe Kundalinin por për ndonjë arsye të caktuar
 • 12:46 - 12:47
  është mbajtur e fshehtë nga masat.
 • 12:48 - 12:49
  Shpjegimi zyrtat i kishës është që boçja e pishës
 • 12:51 - 12:52
  është simboli i rigjenerimit dhe përfaqëson një jetë të re për Krishtin.
 • 13:03 - 13:04
  Filozofi dhe mistiku i shekullit të trembëdhjetë, Meister Eckhart tha,
 • 13:15 - 13:16
  "Syri përmes të cilit unë shoh Zotin dhe syri me të Zoti më sheh mua
 • 13:21 - 13:22
  është një dhe i njëjti."
 • 13:26 - 13:27
  Në biblën e King James Jezusi thotë: " drita e trupit është syri,
 • 13:31 - 13:32
  prandaj nëse syri yt është i vetëm, gjithë trupi yt do të jetë plot dritë."
 • 13:47 - 13:48
  Buda thotë: "trupi është një sy."
 • 13:52 - 13:53
  Në shtetin e Samadhit njëshi është njëkohësisht vëzhguesi dhe i vëzhguari.
 • 13:58 - 13:59
  Ne jemi universi i vetëdijshëm .
 • 14:14 - 14:15
  Kur Kundalini është i aktivizuar, ai stimulon çakrën e gjashtë
 • 14:18 - 14:19
  dhe qendra pineale dhe kjo zone fillon të rimarrë ca nga
 • 14:21 - 14:22
  funksionet e saj zhvilluese.
 • 14:27 - 14:28
  Meditimi i errët është përdorur për mijëra vite
 • 14:29 - 14:30
  si një mënyrë për të aktivizuar çakrën e gjashtë në zonën e gjendrës pineale
 • 14:36 - 14:37
  Aktivizimi i kësaj qendre i lejon personit të shohë dritën e brendshme.
 • 14:42 - 14:43
  Pavarsisht nëse është jogi i proverbave apo shamanit që struket thellë në një shpellë
 • 14:46 - 14:47
  ose i initacionuari Taoist apo Majan, ose murgu Tibetian, në të gjithë traditat gjendet
 • 14:52 - 14:53
  një periudhë kohe gjatë së cilës secili prej tyre shkon në errësirë.
 • 14:57 - 14:58
  Gjendra pineale është porta për të përjetuar energjinë e diçkaje të lartë drejtëpërdrejtë.
 • 15:05 - 15:06
  Filozofi Niçe thotë: "nëse vështron në humnerë për një kohë të gjatë,
 • 15:10 - 15:11
  automatikisht kupton që dhe humnera të vështron ty."
 • 15:18 - 15:19
  Dolmenët, ose portat e varreve të lashta janë strukturat më të vjetra që gjenden ende mbi Tokë.
 • 15:26 - 15:27
  Shumica datojnë që nga periudha e Neolitit 3000-4000 p.k dhe disa në Europën Perëndimore
 • 15:32 - 15:33
  janë shtatë mijë vjet të vjetra.
 • 15:36 - 15:37
  Dolmeni përdorej për të hyrë në një meditim të përjetshëm si një mënyrë
 • 15:40 - 15:41
  për njeriun për lidhur botët e brendshme me ato të jashtmet.
 • 15:47 - 15:48
  Ndërsa dikush vazhdon të meditojë në një errësirë totale, rrjedhimisht
 • 15:51 - 15:52
  ai fillon të vëzhgojë energjinë e brendshme ose dritën ndërsa syri i tretë bëhet aktiv.
 • 16:00 - 16:01
  Ritmet biologjike që drejtohen nga kanalet diellore dhe hënore
 • 16:04 - 16:05
  nuk kanë më kontroll mbi funksionet e trupit dhe kështu formohet një ritëm i ri.
 • 16:17 - 16:18
  Çakra e shtatë, për mijra vite,
 • 16:19 - 16:20
  është përfaqësuar nga simboli "OM".
 • 16:22 - 16:23
  Një simbol i cili është krijuar nga shenjat sanskrite që paraqesin elementët.
 • 16:28 - 16:29
  Kur Kundalini tejkalon çakrën e gjashtë fillon të krijojë një
 • 16:32 - 16:33
  aureolë energjie.
 • 16:35 - 16:36
  Aureolat shfaqen vazhdimisht në pikturat religjioze të
 • 16:37 - 16:38
  traditave të ndryshme në pjesë të ndryshme të botës.
 • 17:31 - 17:32
  Aureola, ose pikurimi i një shenje energjie
 • 17:34 - 17:35
  përrethon një qënie të ndriçuar, është e ngjashme pothuajse tek të gjitha fetë
 • 17:38 - 17:39
  në të gjitha pjesët e botës.
 • 17:43 - 17:44
  Proçesi i zhvillimit të zgjimit të çakrave
 • 17:46 - 17:47
  nuk është pronë e një grupi apo një feje,
 • 17:50 - 17:51
  është një e drejtë e lindur për çdo qënie njerëzore në planet.
 • 18:08 - 18:09
  Kurora e çakrës është lidhja me të shenjtën;
 • 18:12 - 18:13
  e cila është përtej dualitetit.
 • 18:15 - 18:16
  Përtej emrit dhe formës.
 • 18:22 - 18:23
  Akhenaten ishte një faraon gruaja e të cilit ishte Nefertit.
 • 18:28 - 18:29
  Ai njihet si i Biri i Diellit.
 • 18:32 - 18:33
  Ai rizbuloi "Aten", ose fjalën e Zotit brenda vetes,
 • 18:37 - 18:38
  që bashkon Kundalinin me vetëdijen.
 • 18:47 - 18:48
  Në ikonografinë egjiptiane, sërish vetëdija e zgjuar
 • 18:51 - 18:52
  është përfaqësuar nga një disk diellor mbi kokën e zotave
 • 18:55 - 18:56
  ose qënieve të ndriçuara.
 • 19:04 - 19:05
  Në traditat Hindu dhe Jogi, kjo aureolë quhet
 • 19:07 - 19:08
  "Sahasrara", lotusi prej njëmijë-petalesh.
 • 19:18 - 19:19
  Budha lidhet me simbolin e lotusit.
 • 19:23 - 19:24
  Modeli "filotaksis" është i njëjti model që gjendet
 • 19:27 - 19:28
  edhe tek një lotus në lulëzim.
 • 19:29 - 19:30
  është lulja e formës së jetës.
 • 19:31 - 19:32
  Fara e jetës.
 • 19:33 - 19:34
  Është forma themelore në të cilën përshtaten të gjitha format.
 • 19:37 - 19:38
  Është forma e hapësirës në vetevete ose virtyti i trashëguar i Akashës.
 • 19:54 - 19:55
  Një herë e një kohë, simboli i lules së jetës ishte i përhapur kudo në Tokë.
 • 20:03 - 20:04
  Lulja e jetës është gjetur e mbrojtur nga luanët
 • 20:06 - 20:07
  në shumicën e vendeve në Kinë dhe pjesë të tjera të Azisë.
 • 20:17 - 20:18
  Gjashtëdhjetëekatër hekzagramet e I Ching shpesh rrethohen nga simboli jinjang
 • 20:22 - 20:23
  që është sërish një tjetër formë e shprehjes së lules së jetës.
 • 20:27 - 20:28
  Brenda lules së jetës është baza gjeometrike
 • 20:30 - 20:31
  për të të gjitha solidet platonike;
 • 20:33 - 20:34
  thelbësisht çdo formë që mund të ekzistojë.
 • 20:37 - 20:38
  Lulja e lashtë e jetës fillon me gjeometrinë e
 • 20:40 - 20:41
  yllit të Davidit, ose të trekëndëshave të drejtuar nga lart dhe nga poshtë.
 • 20:45 - 20:46
  Ose në 3D këto mund të jenë struktura tretrahedrale .
 • 20:49 - 20:50
  Ky simbol është një jantra, një lloj programi që ekziston në univers;
 • 20:56 - 20:57
  makina që gjeneron botën tonë fraktale.
 • 21:01 - 21:02
  Jantrat janë përdorur si metoda për të zgjuar vetëdijen
 • 21:04 - 21:05
  për mijëra vjet.
 • 21:06 - 21:07
  Forma vizuale e jantrës është një përshfaqje e jashtme
 • 21:11 - 21:12
  e një proçesi të brendshëm të shpalosjes shpirtërore.
 • 21:18 - 21:19
  Është muzika e fshehur e universit e që bëhet e dukshme,
 • 21:22 - 21:23
  përbërë nga forma të ndërthurura gjeometrike dhe modele të ndërfutura.
 • 21:39 - 21:40
  Çdo çakër është një lotus, një jantra, një qendër psikologjike
 • 21:45 - 21:46
  përmes të cilës mund të përjetohet bota.
 • 21:55 - 21:56
  Një jantra tradicionale, siç mund të gjendet në traditën Tibetiane,
 • 22:21 - 22:22
  është e veshur me shumë shtresa kumptimësie,
 • 22:25 - 22:26
  ndonjëherë duke përmbajtur një pamje të plotë të botës dhe kozmologjisë.
 • 22:30 - 22:31
  Jantra është një model në zhvillim të vazhdueshëm
 • 22:33 - 22:34
  që punon përmes fuqisë së përsëritjes
 • 22:35 - 22:36
  ose ciklit të përsëritjes.
 • 22:38 - 22:39
  Fuqia e jantrës është thuajse e humbur në botën e sotme
 • 22:42 - 22:43
  sepse ne e kërkojmë kuptimin vetëm në botën e jashtme
 • 22:45 - 22:46
  dhe nuk mund të lidhim energjitë tona të brendshme përmes qëllimsisë.
 • 22:59 - 23:00
  ka një arsye të fortë pse priftërinjtë, murgjit dhe jogit
 • 23:02 - 23:03
  tradicionalisht nuk martoheshin.
 • 23:05 - 23:06
 • 23:08 - 23:09
 • 23:12 - 23:13
 • 23:16 - 23:17
 • 23:19 - 23:20
 • 23:24 - 23:25
 • 23:34 - 23:36
 • 23:38 - 23:39
 • 23:42 - 23:43
 • 23:50 - 23:51
 • 23:55 - 23:56
 • 24:07 - 24:08
 • 24:10 - 24:11
 • 24:13 - 24:14
 • 24:16 - 24:17
 • 24:21 - 24:22
 • 24:24 - 24:25
 • 24:28 - 24:29
 • 24:31 - 24:32
 • 24:38 - 24:39
 • 24:42 - 24:43
 • 24:45 - 24:46
 • 24:50 - 24:51
 • 24:54 - 24:55
 • 25:02 - 25:03
 • 25:05 - 25:06
 • 25:07 - 25:08
 • 25:11 - 25:12
 • 25:15 - 25:16
 • 25:18 - 25:19
 • 25:21 - 25:22
 • 25:24 - 25:25
 • 25:28 - 25:29
 • 25:44 - 25:45
 • 25:46 - 25:47
 • 25:49 - 25:50
 • 25:52 - 25:53
 • 25:56 - 25:57
 • 26:00 - 26:01
 • 26:03 - 26:04
 • 26:07 - 26:08
Title:
IWOW - Part 3 - The Serpent and the Lotus
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Awaken the World
Project:
Inner Worlds, Outer Worlds
Duration:
26:30

Albanian subtitles

Incomplete

Revisions Compare revisions