< Return to Video

Minecraft Hour of Code: Events

 • 0:00 - 0:05
  Ora e Kodit Minecraft | Eventet
 • 0:05 - 0:10
  Në këtë nivel, mund të jeni ose Steve ose Alex.
 • 0:10 - 0:17
  Shtypni butonat shigjetë në tastierën tuaj për të lëvizur lart, poshtë, majtas dhe djathtas.
 • 0:17 - 0:21
  Tani mund të lëvizni kudo që keni dëshire brenda nivelit.
 • 0:21 - 0:27
  Për të përdorur një krijesë, vetëm ec në drejtim të saj, dhe shtyp spacebarin.
 • 0:27 - 0:34
  Nëse jeni duke përdor touch screen, tërhiqni ekrani me gisht lartë, poshtë, majtas dhe djathtas për të lëvizur rreth e rrotull.
 • 0:34 - 0:39
  Pastaj prekni lojën për të përdorur artikullin përpara jush.
 • 0:39 - 0:41
  Mirpo cfar ndodh kur e perdorni?
 • 0:41 - 0:47
  Në Minecraft, delet e heqin leshin e tyre kur i rruan ato, lopët ikin tutje kur i godet ato, dhe
 • 0:47 - 0:51
  rrëshqanorët eksplodojnë kur afrohesh afer tyre.
 • 0:51 - 0:55
  Këto reaksione ndodhin duke i'u falënderuar eventeve.
 • 0:55 - 1:00
  Eventet i tregojnë programit të dëgjojë ose të presë të ndodhë dicka.
 • 1:00 - 1:03
  Dhe kur dicka ndodhë, performojnë një aksion.
 • 1:03 - 1:08
  Deri më tani, keni përdoru një event. Kodi që vendosni në "when spawned" ekzekutohet kur
 • 1:08 - 1:12
  krijesa juaj kriujohet ose kur loja fillon.
 • 1:12 - 1:18
  Gjatë niveleve të tjera do të keni vende për evente sic janë "when touched" i cili ekzekutohet
 • 1:18 - 1:23
  kur e prekni një krijesë, or "when used" për një krijesë.
 • 1:23 - 1:30
  Ose, nëse keni dëshirë që zombie të zhduket kur dielli shëndrit prap, vendosni atë në "when day" vendin.
Title:
Minecraft Hour of Code: Events
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Code.org
Project:
Hour of Code
Duration:
01:32

Albanian subtitles

Revisions