< Return to Video

Mozilla Firefox: Një Lloj Tjetër Shfletuesi

 • 0:02 - 0:05
  Jemi jo pak të kënaqur që jemi shfletuesi i çuditshëm.
 • 0:05 - 0:08
  Nuk kemi iniciale aksionesh për
 • 0:08 - 0:10
  t’ia dhënë shtypit bashkë me emrin tonë.
 • 0:10 - 0:11
  Nuk kemi fitim.
 • 0:12 - 0:14
  Nuk kemi yje roku që i vëmë mbi të tjerët
 • 0:15 - 0:16
  Nuk bëjmë po ato pazare,
 • 0:16 - 0:17
  nuk nënshkruajmë po ato kontrata,
 • 0:17 - 0:19
  apo shtrëngojmë po ato duar,
 • 0:19 - 0:20
  si gjithkush tjetër.
 • 0:21 - 0:23
  Dhe ndjehemi mirë me tërë këtë.
 • 0:24 - 0:26
  Jemi një grup njerëzish jokonvencionalë,
 • 0:26 - 0:27
  frymëzuar në mënyrë të pavarur,
 • 0:27 - 0:29
  që gjërat i bëjnë pakëz ndryshe.
 • 0:30 - 0:32
  Atje ku një shoqëri tjetër do të çmonte fitimin
 • 0:32 - 0:35
  ne çmojmë... vlerat.
 • 0:36 - 0:39
  Kur konkurrenti bluan se si ta bëjë diçka
 • 0:39 - 0:41
  pronësore, ne luftojmë ta lëmë të lirë.
 • 0:41 - 0:43
  Dhe teksa shumica e produkteve dhe teknologjive
 • 0:43 - 0:45
  zhvillohen pas dyersh të mbyllura,
 • 0:45 - 0:47
  tonat kultivohen në qiell të hapur,
 • 0:47 - 0:49
  gjithkush mund t’i shohë.
 • 0:49 - 0:52
  Nuk na duhet të përgjigjemi ndaj aksionerësh.
 • 0:52 - 0:54
  Përgjigjemi vetëm para jush.
 • 0:55 - 0:56
  Dhe nuk veprojmë kështu se na duket zbavitëse,
 • 0:56 - 0:59
  edhe pse është tejet zbavitëse.
 • 0:59 - 1:00
  Veprojmë në këtë mënyrë
 • 1:00 - 1:04
  ngaqë besojmë se është gjëja e duhur për t’u bërë.
 • 1:04 - 1:06
  Besojmë në parimet e jo te fitimet.
 • 1:06 - 1:09
  Besojmë se ndershmëria fiton mbi sekretin,
 • 1:09 - 1:12
  dhe bashkësia mbi interesat e korporatave.
 • 1:12 - 1:14
  Besojmë se është më mirë të përkujdesesh
 • 1:14 - 1:15
  për web-in se sa ta kesh pronë,
 • 1:15 - 1:17
  ta shohësh si burim që do mbrojtur
 • 1:17 - 1:19
  se sa si mall për shitje.
 • 1:19 - 1:21
  Dhe besojmë fort në risitë
 • 1:21 - 1:25
  që e vënë përdoruesin në ballë dhe në timon.
 • 1:25 - 1:27
  Por më e rëndësishmja,
 • 1:27 - 1:29
  besojmë te ju.
 • 1:29 - 1:32
  Besojmë se shfletuesi më i mirë i botës
  u bë i mundur
 • 1:32 - 1:33
  nga inxhinierë, programues,
 • 1:33 - 1:36
  grafistë, dhe njerëz si ju,
 • 1:36 - 1:40
  që japin kohë nga e tyrja, talent, energji dhe
  përkrahje për kauzën.
 • 1:40 - 1:42
  Dhe besojmë se tok,
 • 1:42 - 1:43
  me këtë kauzë në mendje,
 • 1:43 - 1:46
  mund të vazhdojmë me risi në përfitim të
  individit,
 • 1:46 - 1:48
  dhe përmirësimit të web-it.
 • 1:48 - 1:50
  Që kështu, përherë e përgjithmonë,
 • 1:50 - 1:51
  t’i shërbehet të mirës së përgjithshme.
 • 1:51 - 1:54
  Jemi të tërë Mozilla Firefox.
 • 1:54 - 1:56
  Nuk jemi thjesh një shfletues ndryshe.
 • 1:57 - 1:59
  Jemi një shfletues që sjell ndryshim.
Title:
Mozilla Firefox: Një Lloj Tjetër Shfletuesi
Video Language:
English
Duration:
02:02

Albanian subtitles

Revisions