Return to Video

ERB Thomas Edison vs. Nikola Tesla

 • 0:10 - 0:11
  Дојди
 • 0:11 - 0:12
  ќе бидеш шокиран
 • 0:12 - 0:13
  кога ќе ти направам електромагнетско сметање
 • 0:13 - 0:14
  ќе го распарчам твојот стил и ќе го додадам
 • 0:14 - 0:15
  на мојата долга листа патенти
 • 0:15 - 0:16
  додека беше зафатен
 • 0:16 - 0:17
  копајќи ровови
 • 0:17 - 0:18
  и палејќи мостови,
 • 0:18 - 0:19
  јас правев пронајдоци
 • 0:19 - 0:20
  редев богатсво
 • 0:20 - 0:21
  па врати се кај своите гулаби.
 • 0:21 - 0:22
  Ти си гик,
 • 0:22 - 0:23
  исплагиран од опсесивно-кумпулсивно нарушување
 • 0:23 - 0:24
  Никогаш не си имал секс
 • 0:24 - 0:26
  но сигурно те зезнав.
 • 0:26 - 0:27
  Ќе те скршам Тесла
 • 0:27 - 0:28
  нема начин да го направам тоа грижливо
 • 0:28 - 0:30
  Никогаш не го менувам својот тек,
 • 0:30 - 0:32
  те победив директно.
 • 0:32 - 0:34
  Гледам универзум од непотрошлива енергија
 • 0:34 - 0:35
  Но не и потенцијал за опасност
 • 0:35 - 0:36
  од овој непријател
 • 0:36 - 0:38
  па можеш да ме викаш Тесла
 • 0:38 - 0:38
  Никола
 • 0:38 - 0:39
  префинето облечен
 • 0:39 - 0:41
  Давам лекции во електrична одмазда
 • 0:41 - 0:42
  ова ќе биде на тест
 • 0:42 - 0:43
  па признај им
 • 0:43 - 0:44
  на твоите крадци
 • 0:44 - 0:45
  и пушти го светот да
 • 0:45 - 0:46
  дознае што Србинот направи
 • 0:46 - 0:48
  за Волшебникот од Менло
 • 0:48 - 0:49
  историјата ќе се препише
 • 0:49 - 0:51
  и јас ја имам прочитано
 • 0:51 - 0:52
  твојот најдобар понајдок
 • 0:52 - 0:53
  е начин да се украде кредит
 • 0:53 - 0:54
  Вистината боли
 • 0:54 - 0:55
  ти си шворц.
 • 0:55 - 0:56
  Не ми е гајле
 • 0:56 - 0:56
  за твојата визија
 • 0:56 - 0:58
  ако неможат да направат
  пари.
 • 0:58 - 0:58
  Јас правам бизнис,
 • 0:58 - 0:59
  разбрав
 • 0:59 - 1:00
  работите кои ти неможеш,
 • 1:00 - 1:01
  толку добро
 • 1:01 - 1:03
  што го направив Њу Џерзи
  да изгледа добро.
 • 1:03 - 1:04
  Јас имам рекорд што го измислив,
 • 1:04 - 1:06
  ти беше отфрелен реков,
 • 1:06 - 1:07
  ќе се обложам во 50
  илјади долари
 • 1:07 - 1:08
  дека нема да заборавиш.
 • 1:08 - 1:09
  Без мене
 • 1:09 - 1:10
  еве како
 • 1:10 - 1:11
  оваа битка ќе биде:
 • 1:11 - 1:12
  Без светла,
 • 1:12 - 1:13
  без камера,
 • 1:13 - 1:13
  без звук!
 • 1:13 - 1:14
  Гледаш?
 • 1:14 - 1:15
  Глупаку
 • 1:15 - 1:16
  мислиш дека ќе
 • 1:16 - 1:17
  ме победиш со ова
 • 1:17 - 1:18
  неможеш да управуваш
  со моите дарби
 • 1:18 - 1:19
  со твојот алчен мал мозок
 • 1:19 - 1:20
  што е во мојот
 • 1:20 - 1:22
  си гo чека своето време
 • 1:22 - 1:23
  не го украде од мене,
 • 1:23 - 1:25
  ме украде од човештвото.
 • 1:25 - 1:27
  Тоа е безжичен пренос на
  вистина,
 • 1:27 - 1:28
  и шокантна вистинска приказна
 • 1:28 - 1:29
  за банкар и тебе.
 • 1:29 - 1:30
  И ако луѓето знаеја дека
 • 1:30 - 1:32
  ти ме запре,правејќи ја
  енергијата бесплатна
 • 1:32 - 1:33
  ќе го казнеа
 • 1:33 - 1:35
  Едисон со секоја можност
 • 1:35 - 1:36
  Кој победи?
 • 1:36 - 1:38
  Кој е следен?
 • 1:38 - 1:40
  Ти одлучуваш!
Title:
ERB Thomas Edison vs. Nikola Tesla
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Epic Rap Battles of History
Project:
ERB Season 2 - Part 3
Duration:
02:04

Macedonian subtitles

Revisions