YouTube

Got a YouTube account?

New: enable viewer-created translations and captions on your YouTube channel!

Albanian subtitles

← Gever Tulley jep mësime për jetën nëpërmjet artit të eksperimentit

Get Embed Code
42 Languages

Subtitles translated from English Showing Revision 4 created 01/27/2013 by Helena Bedalli.

 1. Ky eshte tamam momenti
 2. qe une fillova te krijoj dicka qe quhet Shkolla e Punes.
 3. Kjo shkolle eshte nje vend ku femijet mund te marrin shkopinj

 4. cekic dhe objekte te tjera te rrezikshme,
 5. dhe ku mund t'i besohet atyre.
 6. Ku mund ti besohet qe nuk do vriten vete,
 7. dhe nuk do te vrasin te tjeret.
 8. Kjo shkolle nuk ndjek ndonje plan mesimor,
 9. dhe nuk ka teste.
 10. Nuk perpiqemi te mesojme gjera specifike.
 11. Kur femijet arrijne ketu

 12. ata ballafaqohen me shume gjera:
 13. dru, gozhda, litare dhe rrota,
 14. dhe shume vegla te tjera, vegla te verteta .
 15. Eshte eksperience gjashte ditore per femijet
 16. Ne kete kontekst, ne mund ti japim kohe femijeve --
 17. dicka qe nuk u mjafton
 18. ne jeten e tyre te mbiprogramuar.
 19. Qellimi yne eshte te sigurohemi qe ata te dalin
 20. me me shume dije se si te ndertojne gjera
 21. qe kur ata erdhen,
 22. dhe po ashtu me ndjenjen e thelle
 23. qe mund te kuptosh si funksionojne gjerat duke lozur.
 24. Asnjere nuk ndodh sic e planifikon...kurre.

 25. (Te qeshura)
 26. Dhe femijet shpejt mesuan
 27. qe gjithe projektet shkojne keq --
 28. (Te qeshura)
 29. dhe u mesuan me idene qe cdo hap
 30. ne nje projekt eshte nje hap me afer
 31. drejt suksesit,
 32. ose deshtimit.
 33. Fillojme me shkarravina dhe skica.
 34. Dhe nganjehere bejme plane te verteta.
 35. Nganjehere ne fillojme direkt te ndertojme.
 36. Ndertimi eshte zemra e nje eksperience:
 37. te angazhuar, te zhytur thelle
 38. dhe duke u perpjekur ta zgjidhim ate problem.
 39. Une dhe Robin, si bashkepunues,
 40. kujdesemi per projektet
 41. qe shkojne drejt realizimit.
 42. Suksesi qendron ne berjen,
 43. dhe deshtimet celebrohen dhe analizohen.
 44. Problemet behen gjeza
 45. dhe pengesat zhduken.
 46. Kur ballafaqohemi me pengesa

 47. vecanerisht te veshtira ose komplekse
 48. nje menyre interesante paraqitet: dekorimi.
 49. (Te qeshura)
 50. Dekorimi i projektit te pa perfunduar
 51. eshte nje lloj inkubacioni konceptual.
 52. Nga keto gjera te panjohura mesojne shume
 53. dhe menyra te reja per ti zgjidhur problemet
 54. qe kane hasur pak me pare.
 55. Mund ti perdorin te gjitha materialet.

 56. Bile dhe qeset plastike
 57. mund te behem nje ure
 58. me e forte sa mund te imagjinohet.
 59. Dhe gjerat qe ata ndertojne
 60. i cudisin edhe ata vete.
 61. Video : Tre, dy, nje, shkojme!

 62. Gever Tulley: Nje rollercoaster e ndertuar nga nje shtate vjecar

 63. Video: Yay!

 64. (Duartrokitje)
 65. GT: Faleminderit. Ishte kenaqesia ime.

 66. (Duartrokitje)