Albanian subtitles

← Një rrugë drejt arsimit të lartë dhe punësimit për refugjatët

Get Embed Code
59 Languages

Showing Revision 5 created 11/02/2020 by Helena Bedalli.

 1. Saida Aden Said: Kam akoma
  këtë imazh të tmerrshëm në mendjen time
 2. Shihja njerëz duke u rrëzuar,
 3. të shtëna.
 4. Isha e tmerruar.
 5. Me të vërtetë, unë qaja shumë.
 6. Dikush që njihte babain dhe nënën time
  më kapi dorën dhe tha:
 7. "Shkojmë! Shkojmë! Shkojmë!"
 8. Dhe unë thoja, "Ku është nëna ime?
  Nëna ime? Nëna ime?
 9. Noria Dambrine Dusabireme:
  Gjatë netëve ne do të dëgjonim të shtëna,

 10. do të dëgjonim armë.
 11. Zgjedhjet supozohej të ndodhnin.
 12. Kishte të rinj që shkonin në rrugë,
 13. ata po bënin grevë.
 14. Dhe shumica e të rinjëve vdiqën.
 15. SAS: Hipëm në një automjet .

 16. Ishte i mbushur.
 17. Njerëzit po iknin për jetët e tyre.
 18. Në këtë mënyrë unë ika nga Somalia.
 19. Nënës sime i mungova.
 20. Askush nuk i tregoi se ku shkova.
 21. NDD: Fakti se
  ne nuk shkonim në shkollë

 22. nuk mund të shkonim në market,
  ishim thjesht të bllokuar në shtëpi
 23. më bëri të kuptoj se nëse kam një mundësi
  për të arritur diqka më të mirë,
 24. unë mund ta ndërmerrja atë
  dhe të kisha një të ardhme më të mirë.
 25. (Muzikë)

 26. Ignazio Matteini: Globalisht,
  shpërngulja e njerëzve në botë

 27. është duke u rritur.
 28. Tani ekzistojnë pothuajse 60 milion
  njerëz të shpërngulur në botë.
 29. Dhe fatkeqësisht, nuk ndalen.
 30. Chrystina Russell: Unë mendoj se
  komuniteti humanitar

 31. ka filluar të kuptoj
  nga hulumtimet dhe realiteti
 32. se ne po flasim rreth
  një problemi shumë më të përhershëm.
 33. Baylie Damtie Yeshita: Këta student,
  kanë nevojë për një arsimim të lartë,

 34. një diplomë që mund ta përdorin.
 35. Nëse studentët tani jetojnë në Rwanda,
 36. nëse rilokalizohen,ata akoma
  mund të vazhdojnë studimet e tyre.
 37. Akoma, diploma e tyre
  është e shfrytëzueshme, kudo që janë.
 38. CR: Projekti ynë i guximshëm
  ishte të testonte realisht

 39. Lëvizjen Edukative Globale
  të Universitetit Hampshire të Ri Jugor
 40. aftësia në shkallë,
 41. të sjellë diplomën Bachelor
  dhe rrugën drejt punësimit
 42. për refugjatët dhe ata që përndryshe nuk
  do të kishin qasje në edukimin e lartë.
 43. SAS: Ishte thuajse e pamundur,
  si një refugjate,

 44. të vazhdoja edukimin tim
  dhe të krijoja karrierën time.
 45. Emri im është Saida Aden Said,
 46. unë jam nga Somalia.
 47. Isha nëntë vjeqare
  kur erdha në Kakuma,
 48. dhe fillova shkollimin
  në moshën 17 vjeqare.
 49. Tani jam duke studiuar
  në nivelin Bachelor
 50. me SNHU.
 51. NDD: Emri im është
  Noria Dambrine Dusabireme.

 52. Unë po studioj nivelin bachelor
  për artin në komunikim
 53. me një koncentrim në biznes.
 54. CR: Ne po i shërbejmë studentëve
  përgjatë pesë vendeve të ndryshme:

 55. Libani, Kenia, Malawi,
  Ruanda dhe Afrika e Jugut.
 56. Vërtetë krenar që kemi 800 AA nivele
  në mbi 400 bachelor të diplomuar
 57. dhe afër 1000 studentë
  të regjistruar tani.
 58. Pra, magjia është se ne po i adresojmë
  jetët e refugjatëve ashtu si ekzistojnë.

 59. Nuk ka klasa.
 60. Nuk ka ligjërata.
 61. Nuk ka data të caktuara.
 62. Nuk ka provime përfundimtare.
 63. Ky nivel është i bazuar
  në kompetenca, dhe jo i detyruar me kohë.
 64. Ju zgjidhni kur filloni projektin tuaj.
 65. Ju zgjidhni si do t'i qaseni.
 66. NDD: Kur hapni platformën,
  këtu mund të shihni qëllimet.

 67. Nën secilin qëllim,
  ne mund të gjejmë projekte.
 68. Kur hapni një projekt,
  ju merrni kompetencat
 69. që ju duhet të zotëroni,
 70. udhëzimet
 71. dhe pasqyrën e projektit.
 72. CR: Salca e fshehtë e SNHU

 73. kombinon mësimin në internet
  të bazuar në kompetenca
 74. me mësimin ballë për ballë
  me partnerët
 75. për të ofruar
  të gjithë mbështetjen e gjithanshme.
 76. Kjo përfshin udhëzime akademike.
 77. Kjo do të thotë mbështetje psikosociale,
 78. mbështetje mjekësore,
 79. dhe gjithashtu është
  mbështetje për punësimin,
 80. duke rezultuar në 95% diplomim,
 81. dhe 88% punësim.
 82. NDD: Unë jam një praktikante
  e menaxhimit të mediave sociale.

 83. Lidhet me drejtimin e komunikimit
  që studioj.
 84. Kam mësuar shumë
  jashtë projektit dhe nga bota reale.
 85. CR: Praktika e strukturuar
  është një mundësi

 86. për studentët të praktikojnë
  aftësitë e tyre,
 87. në përdorim të krijimit të lidhjes
  mes praktikës
 88. dhe nje mundësie të mëvonshme pune.
 89. (Muzikë)

 90. Ky është një model
  që ndalon vendosjen e kohës

 91. dhe politikave
  dhe procedurave universitare
 92. dhe në vend të kësaj vendos
  studentin në qendër.
 93. IM: Modeli SNHU është një mënyrë
  e shkëlqyeshme për të shkundur pemën.

 94. Shume e madhe.
 95. Është një veprim i shkëlqyeshëm për
  mënyrën tradicionale të arsimit të lartë.
 96. BDY: Kjo mund të ndryshojë
  jetën e studentëve

 97. në komunitetet e cenueshme dhe
  të refugjatëve.
 98. NDD: Nëse marr diplomën time,

 99. mund të kthehem
  dhe të punoj kudo që dua.
 100. Unë me vetëbesim mund të filloj
  masterin në gjuhën angleze,
 101. kjo është diçka që nuk
  do të mund ta imagjinoja më parë.
 102. Unë me të vërtetë kam besim dhe
  aftësitë e nevojshme
 103. për t'u marrë me punë,
 104. pa pasur frikë se
  s'do t'ja dilja dhe do dështoja.
 105. SAS: Unë gjithmonë kam dashur
  të punoj me komunitetin.

 106. Unë dua të themeloj
  një organizatë jofitimprurëse.
 107. Ne mbrojmë edukimin e grave.
 108. Unë dua të behem dikush
  që është, si ,një ambasador
 109. dhe t'i inkurajoj ata
 110. duke thënë se nuk është
  kurrë vonë që ata të mësojnë.
 111. Është një ëndërr.