< Return to Video

Dangers of Nuclear Power Documentary Film

 • 0:00 - 0:06
  ne kemi një epidemi uh ... ju e dini këtë
  popullsisë dhe unë mund të them pa nevojë
 • 0:06 - 0:09
  popped deri në Oregon në Maine
 • 0:09 - 0:11
  tani
 • 0:11 - 0:12
  Unë nuk mendoj se nderi juaj
 • 0:12 - 0:17
  në mënyrë që të hale ato miniera që ju keni për të
  hartuar të jetë e drejtë në atë minierë e cila
 • 0:17 - 0:19
  është radioaktive
 • 0:19 - 0:22
  Frankie tronditëse Manning
 • 0:22 - 0:26
  nxjerrje pushi
 • 0:26 - 0:29
  asgjë ann Kellan zotëri
 • 0:29 - 0:33
  kur ishte fundi i shpikur në afërsi të
  rreth 1960 lëkurë për qind
 • 0:33 - 0:35
  Vermont u ende duke punuar jashtë
  atje
 • 0:35 - 0:40
  por goditje gjashtëdhjetë nevoja për të punuar në
  përgjatë këtyre linjave dhe kjo është një mënyrë të drejtë
 • 0:40 - 0:44
  Mendja e madhe është në dhe përsëri
 • 0:44 - 0:48
  që është e përshtatshme miliardë asgjë ata
  nuk do të thotë shtatë read datë
 • 0:48 - 0:51
  grimcat dhe um ...
 • 0:51 - 0:54
  bekim dyzet bashkim Kenton
 • 0:54 - 0:56
  në këtë shfaqen në këtë lloj të fitojë
  kjo është në lidhje
 • 0:56 - 0:59
  background statetimes
 • 0:59 - 1:01
  laboratorë të gjitha
 • 1:01 - 1:05
  se llojet e shpimit e djeshme në
  kanuni tetëmbëdhjetë qindra
 • 1:05 - 1:07
  Mënyra kanceri
 • 1:07 - 1:12
  pjesa e tyre kanë updated dëshironte ai
  nuk kishte për përdorim në të
 • 1:12 - 1:14
  Westbury
 • 1:14 - 1:17
  mijëra tetëqind
 • 1:17 - 1:19
  ata do të kthehen nga atje
 • 1:19 - 1:20
  një është e mjaftueshme
 • 1:20 - 1:29
  Unë do të doja të bëjë që
 • 1:29 - 1:35
  ju nuk mund të merrni dikush për të bërë atë
 • 1:35 - 1:38
  dhe kështu me radhë dhe i bëri të ketë disa njerëz për mua
 • 1:38 - 1:43
  portrete pierlott ups shumë dhe ka
 • 1:43 - 1:44
  duke u bërë një hulumtim
 • 1:44 - 1:50
  Mister gjakderdhja
 • 1:50 - 1:51
  Vendimet e projektimit në mënyrë
 • 1:51 - 1:55
  energjik atë për ju që ju mund të ju mund
  në fakt dëgjuar agjentët ins_ në
 • 1:55 - 1:56
  dhomë
 • 1:56 - 1:59
  Wilkes Booth në çdo implikimin hidhur
  fare
 • 1:59 - 2:03
  kalimi te Kenton dhe që është në
  Programi i lexon praktikisht asnjë kamuzu
 • 2:03 - 2:07
  arriti më në ditët kundërta
 • 2:07 - 2:09
  me për sekondë
 • 2:09 - 2:13
  dalje dimrit Gjermaninë nuk ishte ky një
 • 2:13 - 2:20
  përshtatet për këtë
 • 2:20 - 2:21
 • 2:21 - 2:24
  populiste që jetojnë në afërsi të
  ato
 • 2:24 - 2:27
  venting nga minierat e uraniumit docs
 • 2:27 - 2:32
  uh ... kemi përqendrimet që janë
  diku nga vijnë në njëqind herë
 • 2:32 - 2:38
  Niveli sfond ndryshe zemëruar me mua
 • 2:38 - 2:45
  por që ishte e mirë me të dështuar, kur
  që po vdes
 • 2:45 - 2:49
  bëri thirrje të rinjve këtu, kur ju
  djema
 • 2:49 - 2:55
  drejtën unë nuk jam edhe i mendimit se ata
  nuk shkojnë keq
 • 2:55 - 3:03
  ndyrë pastruar
 • 3:03 - 3:07
  Vrasësi qarë gjatë gjithë kohës Unë thjesht mendoj
  ajo është brenda meje
 • 3:07 - 3:09
  është e shënuar mostër të lëkurës
 • 3:09 - 3:14
  kjo është ajo që ata thonë se është një prop
  Qeveria kishte ne ose pse jo të presë
 • 3:14 - 3:18
  dhe subvencionuar industrinë e uraniumit në
  Shtetet e Bashkuara
 • 3:18 - 3:21
  brezi i humbur kështu që ne ende
 • 3:21 - 3:25
  nuk paguajnë asnjë vëmendje për të bashkuar në
  shtetet final
 • 3:25 - 3:29
  i ka nivel të sigurt të parë të gjitha
  Rrezatimi në drejtim të
 • 3:29 - 3:35
  uh ... ose inducing uh ... një kancer ose
  Efekti gjenetik Unë jam shumë i shqetësuar në lidhje me
 • 3:35 - 3:37
  Rrezatimi është duke bërë
 • 3:37 - 3:39
  tek geneve
 • 3:39 - 3:41
  njerëzimi rrjedhshëm i ishte
 • 3:41 - 3:46
  tha se ka më shumë rreth
  Kontaminimi në në të botës
 • 3:46 - 3:48
  në ajër dhe ujë
 • 3:48 - 3:53
  armët ushtarake të prodhimit atëherë nuk
  është edhe nga planet private
 • 3:53 - 3:55
  nos në një fabrikë të përbëhet nga
  këto
 • 3:55 - 4:00
  në në vend dhe dhe është atje një
  rrezik për të ndihmuar
 • 4:00 - 4:02
  bërë një pikë në
 • 4:02 - 4:06
  edhe një një të mëdha të lumit Savannah
  bimë
 • 4:06 - 4:08
  konsultohet Carolina
 • 4:08 - 4:13
  uh ... edhe kjo është një lojë mjaft e pista
  pëlqyeshëm pjesë bimore
 • 4:13 - 4:17
  ajo ka pesë reaktorë bërthamorë nga bërthamor
  bimëve nga të cilat tre janë ende
 • 4:17 - 4:19
  operativ
 • 4:19 - 4:22
  uh plateaus ... ata mendojnë se ata kam
  lëshuar
 • 4:22 - 4:26
  Periudha e naftës edhe në ajër
 • 4:26 - 4:30
  nuk është me të vërtetë kështu që miliona tuaj
  është me të vërtetë bërë këtu
 • 4:30 - 4:33
  eksperimentale ujit bie ajrit
 • 4:33 - 4:37
  persevered dhe që janë në kukullës
  ose tregon një mijë milje katrorë
 • 4:37 - 4:42
  pretendonin me Tony dhe nga bimore
  Sasi mikrogram do të vrasin
 • 4:42 - 4:46
  qen beagle me siguri dhe ne ndjehemi
  si kjo
 • 4:46 - 4:50
  uh ... dikush nga atje edhe e vogël
  shkon deri në një shumë të produkteve mund të për
 • 4:50 - 4:52
  mund atë më të vërtetë dashurinë time
 • 4:52 - 4:56
  armët janë prodhuar në uh ... saas
  Corrine unë do të supozojmë mbeturinave
 • 4:56 - 5:02
  Vendi ruajtjen e Shteteve të Bashkuara një
  nga ngjarjet sakrifikojne metro dhe ujërat
 • 5:02 - 5:04
  kontaminuar në këtë mëngjes
 • 5:04 - 5:06
  është nën
 • 5:06 - 5:08
  shkojnë drejtë në tonë
 • 5:08 - 5:09
  Robo sistemi
 • 5:09 - 5:12
  ndonjë rregull hyrëse e cila është në Çikago
 • 5:12 - 5:14
  uh dhe ...
 • 5:14 - 5:16
  vërtet
 • 5:16 - 5:18
  Unë mendoj se uh ...
 • 5:18 - 5:18
  njerëz
 • 5:18 - 5:21
  do të fillojë
 • 5:21 - 5:24
  që do të tërheqë në furnizimet e më shumë nga një
  aromë
 • 5:24 - 5:26
  nga picking up shpenguar
 • 5:26 - 5:28
  ndotje
 • 5:28 - 5:30
  dhe se ata kishin renditur pra
 • 5:30 - 5:33
  nëntëdhjetenëntë për qind
 • 5:33 - 5:34
  i gjysmë-të ngurta
 • 5:34 - 5:36
  mbeturinave bërthamore
 • 5:36 - 5:38
  në Shtetet e Bashkuara
 • 5:38 - 5:39
  është e gjeneruar nga ushtria
 • 5:39 - 5:43
  në ushtri ka rreth njëqind e
  dyzet bimët bërthamore për të drejtuar atë
 • 5:43 - 5:44
  anije dhe nëndetëse
 • 5:44 - 5:49
  vendos se ka një sasi të madhe
  e mbeturinave të gjeneruara kur ju
 • 5:49 - 5:53
  të bëjë armë bërthamore shumica prej jush
 • 5:53 - 5:55
  objektet e të gjithë bien
 • 5:55 - 5:56
  nucleon
 • 5:56 - 5:59
  booms bërë plutonium
 • 5:59 - 6:02
  uh dhe ... dashuri njeri i përkasin kësaj
  plutonium
 • 6:02 - 6:07
  në mosmarrëveshje mbi anije IMAP rinumërimit
  dhe ka qenë prodhuar dhe
 • 6:07 - 6:11
  më shumë korporatave mund të reagojë shumë yndyrë derr
 • 6:11 - 6:15
  Savannah lumi bimore uh ... dhe jug
  carolina
 • 6:15 - 6:19
  dhe që ringjallja penguar dhe
  shtetin e Uashingtonit për qëllim
 • 6:19 - 6:21
  lartë nuk është regjistruar
 • 6:21 - 6:25
  me ta dhe do të jesh në një njëzet
  pesë vjet ose më gjatë që kishin pesëdhjetë rad
 • 6:25 - 6:29
  missus klikoni vizitor dhe zëvendësohet, por
  ju keni marrë për të marrë një pak pak të vogël
 • 6:29 - 6:30
  paketa
 • 6:30 - 6:35
  askush nuk duhej të aktualisht-bombë
  një i mbijetuar hit i madh
 • 6:35 - 6:40
  tani të gjitha rekomandimet thonë se një lidhë atë
  është më e rrezikshme se Nikaraguas
 • 6:40 - 6:43
  Enët Brooke Anderson Supozimi
 • 6:43 - 6:48
  dhe për t'u dhënë atyre një ndjenjë të mirëqenies dhe
  kontrollin e mbeturinave bërthamore
 • 6:48 - 6:52
  në qoftë se ju e dini unë nuk mendoj se sa ajo do të
  të transportoheshin
 • 6:52 - 6:54
  shkroi mua sëmurë
 • 6:54 - 6:59
  përfundimtar nuk mund të tokës në stol aty
  ishte një filozofi e cila Moskë trembëdhjetë
 • 6:59 - 7:01
  loosened për ato prej jush që do të thotë
 • 7:01 - 7:05
  në qoftë se ju të merren me disa që thonë se
  nuk jep gjithsesi
 • 7:05 - 7:10
  ndërsa të gjitha njohuritë që kemi sot
  ata duhet të thonë se rrezatimi është
 • 7:10 - 7:12
  lexuar dëme juicing Kyle
 • 7:12 - 7:16
  uh ... pavarësisht se sa pak e Dole
  është tonë
 • 7:16 - 7:22
  vendosur kështu që edhe në qoftë se ju nuk doni të
  Rrezatimi shumë më tepër ju u ka
 • 7:22 - 7:27
  Shkalla në të cilën ju do të jetë më gjerësisht
  Prandaj shpërndarë kabllot kancerit
 • 7:27 - 7:31
  dhe të gjitha detajet e saj www vetëm të jetë më
  shpërndarë gjerësisht për këtë është e vetmja
 • 7:31 - 7:33
  prek të gjithë për këtë iluzionet
 • 7:33 - 7:36
  kjo e bën absolutisht asnjë ndryshim
 • 7:36 - 7:40
  nëse ju vënë atë deri të gjitha në një vend
  për ju të përhapur atë, sepse përgjithshme
 • 7:40 - 7:44
  rrezatim të qenieve njerëzore gjithsej
  Numri i grimcave beta të cilat do
 • 7:44 - 7:48
  të kryevepre në indin e ndjenjes se ishte
  thënie
 • 7:48 - 7:54
  në qoftë se ajo që disa studiues si dr Stuart
  janë duke thënë se është e vërtetë se ata do të jenë edhe
 • 7:54 - 7:57
  keq shuma e rrezatimit e cila erdhi
  nga
 • 7:57 - 8:01
  shet lloj Kaleidoscope ju në mënyrë që ju të humbni
  mund të tregojnë mijn
 • 8:01 - 8:04
  çfarë efekti i centralit lumit Savannah
 • 8:04 - 8:09
  thjesht për shkak të operacionit ka qenë që të
  publiku ne tashmë e dimë
 • 8:09 - 8:13
  ata depresionit rrezatimit
 • 8:13 - 8:18
  Aftësia e mbrojtjes imunitar të trupit
  sistem për të mbrojtur veten kundër vetes
 • 8:18 - 8:22
  shumëllojshmëri e tërë e sëmundjeve që ata vënë
  deri diellit Singin
 • 8:22 - 8:24
  uh ... rrezik
 • 8:24 - 8:25
  i rrezikshëm
 • 8:25 - 8:26
  uh ...
 • 8:26 - 8:28
  nuk notuar
 • 8:28 - 8:31
  nuk peshkut
 • 8:31 - 8:32
  ajo ishte si
 • 8:32 - 8:34
  ajo u shfaq një ditë
 • 8:34 - 8:35
  njëjtit njerëz, tha
 • 8:35 - 8:40
  gino ai nuk mund të shkojnë jashtë për të kërkuar të Iranit
  më notuar
 • 8:40 - 8:43
  përsëri duhet të vënë disa lloj
  shkenca në fund
 • 8:43 - 8:47
  ajo kurrë regjistruar lokale
  njerëz që me të vërtetë ishte i rrezikshëm
 • 8:47 - 8:49
  por për kamp
 • 8:49 - 8:51
  sot në gjashtë mijë mund ta shohin atë vetëm
  përfundoi atë
 • 8:51 - 8:54
  vënë re mbi 64 dhe një kapiten
 • 8:54 - 8:58
  Shkolla e lartë se ne ishin të mbuluar
  forcat e tij mbytur
 • 8:58 - 9:02
  ajo ishte si një njeri kjo është e qytetarët e tij
 • 9:02 - 9:05
  uh ... ende ajo shkoi deri pak vetë
 • 9:05 - 9:09
  aq afër shtatë mijë pak
 • 9:09 - 9:10
  procesin e vetë
 • 9:10 - 9:14
  më poshtë nga dalja faucets shtatë
  mijë këshilltar
 • 9:14 - 9:16
  pesëdhjetat nga e drejta e planit
 • 9:16 - 9:22
  Njësia thotë i vetëm si i dëgjojnë banesë
  ai dërgon ndihmë atje
 • 9:22 - 9:31
  ciencias e cila është kur të gjithë nxënësit plus
  Sipërfaqet për të përmbushur premtimet e saj
 • 9:31 - 9:34
  katalogun është e vërtetë rreth dhjetë mijë
  minuta numërimit dhe kjo është ajo
 • 9:34 - 9:36
  tre bileta jashtë
 • 9:36 - 9:37
  shfaqet si ju mund të shihni
 • 9:37 - 9:40
  mbledhin dëmton jetën e tij
 • 9:40 - 9:48
  aftësitë sociale
 • 9:48 - 9:50
  me psikopat
 • 9:50 - 9:53
  Kompania njëmbëdhjetë apo dymbëdhjetë mijë
  Kantina
 • 9:53 - 9:56
  KISSLING pikërisht
 • 9:56 - 10:00
  sot në një aktivitet të dytë të leximit të marrë krah
  varet se
 • 10:00 - 10:02
  MATLAB le të provoni përsëri më tej nga uji
 • 10:02 - 10:05
  vetëm mbi dymbëdhjetë mijë soaps dymbëdhjetë
  mijë
 • 10:05 - 10:09
  gjashtëqind
 • 10:09 - 10:12
  mirë që është deri pesëmbëdhjetë mijë e që
  sende
 • 10:12 - 10:15
  përsëri në atë
 • 10:15 - 10:20
  background këtu ajo është në lidhje me një tridhjetë
  në qoftë se ajo ka
 • 10:20 - 10:22
  PS
 • 10:22 - 10:26
  specializuar në vend i vendosur për të provoni atë
  dhe ne kemi parë në anën e
 • 10:26 - 10:30
  shitësit e biletave aeroplan
 • 10:30 - 10:32
  ulur të paktën deri në shpinë pas rrugës
 • 10:32 - 10:38
  tërhiqej në telefon me të gjitha
  Marinarët e tjera
 • 10:38 - 10:42
  të tërhiqet në shitje tashmë
  california është vetëm duke ecur çfarë është ajo që
 • 10:42 - 10:43
  ju mund ta bëni këtë
 • 10:43 - 10:46
  dhjetë mijë metra njëzet
 • 10:46 - 10:48
  Unë mendoj se ju e dini se çfarë do të thotë se kur
  që ju të merrni këtë lloj të drejtpërdrejtë rënie jashtë si
 • 10:48 - 10:52
  ju lëvizin larg kjo do të thotë se ka të vërtetë
  është një burim burime është e drejtë ka në
 • 10:52 - 10:53
  uji
 • 10:53 - 10:56
  dhe ata vetëm injorojnë faktin se
  Allendale Qarku ka një rrezik të lartë
 • 10:56 - 10:59
  Vdekja kanceri norma në shtet
 • 10:59 - 11:00
  Babai ka punuar
 • 11:00 - 11:04
  në fabrikë para se ai punon për më
  Njëzet e gjashtë vjet atje se ishte një
 • 11:04 - 11:06
  nga arsyet kryesore që unë dua që të punojnë
  atje
 • 11:06 - 11:07
  gërmuar
 • 11:07 - 11:11
  më lejoni të flas në lidhje me atë në mënyrë të tillë një i madh
  vend në një punë të madhe ju e dini
 • 11:11 - 11:16
  Babai im vdiq gusht kaluar kujdes ai
  kishte për krijuesit e pashe kur ai vdiq
 • 11:16 - 11:19
  në qershor të vitit 1961
 • 11:19 - 11:21
  ata kishin një të vërtetë kolonët
 • 11:21 - 11:22
  populli solli deri
 • 11:22 - 11:26
  tre-ditore periudhë ai ishte njëqind e
  pesëdhjetë herë se çfarë ka ndodhur në tre milje
 • 11:26 - 11:28
  Ishulli jod radioaktiv
 • 11:28 - 11:32
  dhe pastaj Paste bimët janë duke thënë dhe
  se bimore lumit Savannah në disa
 • 11:32 - 11:33
  kuptim
 • 11:33 - 11:37
  dhe atje Kishin dhe ata janë aksidentet
  që ka ndodhur nuk ka ata nuk janë
 • 11:37 - 11:41
  Babai ka punuar në planetin kishte
  mjaft e overdoses marrë personalisht
 • 11:41 - 11:46
  e rrezatimit simbolizonte banka do të
  nuk e le të vijë në shtëpi për familjen e tij
 • 11:46 - 11:51
  në poshtë unë nuk mund të rri duarkryq dhe të jenë të qetë
  për këtë gjë asgjë në lidhje me të
 • 11:51 - 11:53
  edhe tani duke ecur përreth
 • 11:53 - 11:56
  sa njerëz duhet të kenë atë në
  tani vetëm nga njerëzit që kam njohur
 • 11:56 - 11:58
  nga planet
 • 11:58 - 12:02
  njerëzit me diell në thelb duhej të ecin
  rreth panjohur që nuk është ajo që kam thënë unë
 • 12:02 - 12:06
  Mendoj se që mbrojnë ato kundër
  Ushtria është personalisht kominoshe
 • 12:06 - 12:10
  dhjetra Paula mbrojtur ata nga
  Ndotja ju nuk e dini se ju keni
 • 12:10 - 12:13
  mori shtresa ora në mënyrë që ju nuk e merrni
  Ndotja në lëkurën tuaj
 • 12:13 - 12:14
  rrezatim
 • 12:14 - 12:21
  marrëdhënie financiare me të nëpërmjet
  na u tha se ishte një fabrikë ripërpunimin
 • 12:21 - 12:23
  çdo gjë ishte e sigurt
 • 12:23 - 12:25
  ata morën kujdeset për të gjithë deri
 • 12:25 - 12:27
  i dëmshëm
 • 12:27 - 12:29
  gjërat që mund të vijnë së bashku
 • 12:29 - 12:31
  kemi menduar se ishte krejtësisht e sigurt vetëm
  punojnë atje
 • 12:31 - 12:34
  ajo zhytur në rrezatimin tonë para pas
  të dhëna
 • 12:34 - 12:36
  uh ...
 • 12:36 - 12:38
  Kuota për një vit
 • 12:38 - 12:40
  në rreth dy dhe një gjysmë për tre minuta
 • 12:40 - 12:43
  qenë në këtë program
 • 12:43 - 12:45
  dhe të japë nivelin e
 • 12:45 - 12:47
  vetëm niveli sfond të
 • 12:47 - 12:49
  Rrezatimi gama
 • 12:49 - 12:51
  është rreth
 • 12:51 - 12:55
  04:56 herë si shpërblime kudo
  tjetër në këtë uh ...
 • 12:55 - 12:58
  ju jeni të lexuar në numrat aktuale
 • 12:58 - 13:00
  pa zbritje
 • 13:00 - 13:03
  kjo është një kap tre mijë e
  njëqind tetëdhjetë e pesë
 • 13:03 - 13:05
  ne kemi pasur atë për dhjetë orë sot
 • 13:05 - 13:09
  gjithë ditën e gjatë kjo gjë nuk është e nuk ka
  herë lexuar mbi gjashtëqind e pesëdhjetë kampe
 • 13:09 - 13:11
  tridhjetë Periudha e dytë
 • 13:11 - 13:16
  um ... tani ajo është me të vërtetë Alaskan u
  tre mijë e shtatëdhjetë e katër tridhjetë
 • 13:16 - 13:17
  Periudha e dytë
 • 13:17 - 13:21
  rose-colored problemi atje
 • 13:21 - 13:24
  le të kthehemi në rrugë që unë jam
  keq i menduar se ishte publikut për
 • 13:24 -
  parking
Title:
Dangers of Nuclear Power Documentary Film
Description:

Nuclear power is the use of sustained nuclear fission to generate heat and electricity. Nuclear power plants provide about 6% of the world's energy and 13--14% of the world's electricity, with the U.S., France, and Japan together accounting for about 50% of nuclear generated electricity. In 2007, the IAEA reported there were 439 nuclear power reactors in operation in the world, operating in 31 countries. Also, more than 150 naval vessels using nuclear propulsion have been built.

There is an ongoing debate about the use of nuclear energy. Proponents, such as the World Nuclear Association and IAEA, contend that nuclear power is a sustainable energy source that reduces carbon emissions. Opponents, such as Greenpeace International and NIRS, believe that nuclear power poses many threats to people and the environment.

Nuclear power plant accidents include the Chernobyl disaster (1986), Fukushima Daiichi nuclear disaster (2011), and the Three Mile Island accident (1979). There have also been some nuclear-powered submarine mishaps. However, the safety record of nuclear power is good when compared with many other energy technologies. Research into safety improvements is continuing and nuclear fusion may be used in the future.

China has 25 nuclear power reactors under construction, with plans to build many more, while in the US the licenses of almost half its reactors have been extended to 60 years, and plans to build another dozen are under serious consideration. However, Japan's 2011 Fukushima Daiichi nuclear disaster prompted a rethink of nuclear energy policy in many countries. Germany decided to close all its reactors by 2022, and Italy has banned nuclear power. Following Fukushima, the International Energy Agency halved its estimate of additional nuclear generating capacity to be built by 2035.

The nuclear power debate is about the controversy which has surrounded the deployment and use of nuclear fission reactors to generate electricity from nuclear fuel for civilian purposes. The debate about nuclear power peaked during the 1970s and 1980s, when it "reached an intensity unprecedented in the history of technology controversies", in some countries.

Proponents of nuclear energy contend that nuclear power is a sustainable energy source that reduces carbon emissions and increases energy security by decreasing dependence on imported energy sources. Proponents claim that nuclear power produces virtually no conventional air pollution, such as greenhouse gases and smog, in contrast to the chief viable alternative of fossil fuel. Nuclear power can produce base-load power unlike many renewables which are intermittent energy sources lacking large-scale and cheap ways of storing energy. M. King Hubbert saw oil as a resource that would run out, and believed uranium had much more promise as an energy source. Proponents claim that the risks of storing waste are small and can be further reduced by using the latest technology in newer reactors, and the operational safety record in the Western world is excellent when compared to the other major kinds of power plants.

Opponents believe that nuclear power poses many threats to people and the environment. These threats include the problems of processing, transport and storage of radioactive nuclear waste, the risk of nuclear weapons proliferation and terrorism, as well as health risks and environmental damage from uranium mining. They also contend that reactors themselves are enormously complex machines where many things can and do go wrong; and there have been serious nuclear accidents. Critics do not believe that the risks of using nuclear fission as a power source can be fully offset through the development of new technology. They also argue that when all the energy-intensive stages of the nuclear fuel chain are considered, from uranium mining to nuclear decommissioning, nuclear power is neither a low-carbon nor an economical electricity source.

Arguments of economics and safety are used by both sides of the debate.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power

more » « less
Video Language:
English
Duration:
13:25
Amara Bot edited Albanian subtitles for Dangers of Nuclear Power Documentary Film
Amara Bot added a translation

Albanian subtitles

Revisions