Return to Video

Minecraft: Voyage Aquatic Conditionals

 • 0:01 - 0:02
  Wow!
 • 0:02 - 0:03
  Edhe tri mistere të zgjidhura!
 • 0:03 - 0:06
  Dhe kemi kapur një salmon.
 • 0:06 - 0:11
  Nuk eshte njejtë sikur të gjeni një mal me ari, mirëpo nuk do të ankohemi.
 • 0:11 - 0:14
  Kam një parandjenjë se guaca nautilus do të na duhet më vonë.
 • 0:14 - 0:17
  A thua cfarë fshihet ne këto rrënoja.
 • 0:17 - 0:19
  Ndoshta një gjurmë tjetër!
 • 0:19 - 0:22
  Le të hedhim një sy brenda.
 • 0:22 - 0:25
  Uneë quhem Neti dhe mirësevini ne rremujën time.
 • 0:25 - 0:28
  Ne marrim vendime gjatë gjithë kohës duke u bazuar në rrethana.
 • 0:28 - 0:32
  Nëse duket se do të bjerë shi, ne do të marrim një çadër.
 • 0:32 - 0:34
  Nëse jemi të uiritur, ne do të hajmë ushqim.
 • 0:34 - 0:38
  Nëse shohim një person të quditshëm, atëhere do të ndryshojmë kahjen e rrugës.
 • 0:38 - 0:41
  Kompjuterët marrin vendime në këtë mënyrë poashtu.
 • 0:41 - 0:44
  Ata mund të ju përgjigjen këtyre kushtëzimeve duke përdor kod.
 • 0:44 - 0:51
  Për të programuar një përgjigje të këtij lloji duke përdorur komandat e kodit, selekto nje bllok if.
 • 0:51 - 0:53
  Selektoni listën rënëse për të krijuar një komandë.
 • 0:53 - 0:59
  Për shembull, nëse shkruani komandën "if path to the right" dhe vendosni kthehu djathtas brenda
 • 0:59 - 1:04
  kushtëzuesit, atëherë kur Steve të mbërrij një rrugë të hapur në të djathtë
 • 1:04 - 1:06
  ai gjithmonë do të kthehet në të djathtë.
 • 1:06 - 1:10
  Nëse nuk ka hapje në të djathtë, ai nuk do të kthehet në të djathtë.
 • 1:10 - 1:14
  Këto komanda kushtëzuese ndihmojnë kur jeni duke ekzekutuar kodin në situata të paparashikueshme.
 • 1:14 - 1:18
  siq jane rrëmojat nën ujë.
 • 1:18 - 1:21
  Provoni t'i përdorni këto blloqe dhe merrni kodin tuaj për një xhiro.
 • 1:21 - 1:22
  Wow!
 • 1:22 - 1:24
  Rrëmojat e Nettyt ishin shumë të mira.
 • 1:24 - 1:27
  Me të vërtetë më duhet të dal nga shtëpia e prindërve të mij.
 • 1:27 - 1:28
  Pra si mendoni?
 • 1:28 - 1:31
  A janë kushtezuesit në rregull që ne ta përfundojmë misterin final?
 • 1:31 - 1:32
  Le ta testojmë.
Title:
Minecraft: Voyage Aquatic Conditionals
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Code.org
Project:
CSF '21-'22
Duration:
01:34

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions