< Return to Video

Твојот Глас, Твојот Изборен Глас, Твојата Иднина

 • 0:00 - 0:01
  Сакаш да започнеш?
 • 0:02 - 0:03
  Кој ќе почне?
 • 0:05 - 0:07
  Зошто гласаш, мамо?
 • 0:08 - 0:11
  Гласам затоа што е многу
  важно гласот да ми биде чуен
 • 0:11 - 0:14
  Привилегија што мојата
  прабаба
 • 0:14 - 0:16
  и нејзината мајка
  и нејзината мајка
 • 0:16 - 0:18
  ја немаа
 • 0:18 - 0:21
  Ако не гласам тогаш никој
  не размислува за моите проблеми
 • 0:21 - 0:22
  Пристап до здравство
 • 0:22 - 0:23
  Полициско насилство
 • 0:23 - 0:24
  Реформи во имиграција
 • 0:24 - 0:25
  Проблеми со околината
 • 0:25 - 0:27
  Пристап до прифатливи станови
 • 0:27 - 0:31
  Родово насилство против жени, квир,
  транс, и небинарни луѓе од различни раси
 • 0:31 - 0:34
  Сите овие политики лично ме засегаат
 • 0:34 - 0:37
  Инспирирана сум од оваа млада
  преубава дама што седи до мене
 • 0:37 - 0:39
  затоа што таа е информирана
 • 0:39 - 0:44
  Гледам во жени како неа и тие ме
  научија да се залагам за себе
 • 0:44 - 0:47
  Почнуваме да гледаме
  дека навистина правиме разлика
 • 0:47 - 0:49
  Гласањето е начинот да се постигне тоа
 • 0:49 - 0:54
  Секоја жена - те молам гласај
  за тебе и твоите сестри
 • 0:54 - 0:58
  ХЗМЖ е на мисија да го елиминира
  расизмот и да ги зајакне жените.
 • 0:58 - 1:01
  Вашиот глас, вашиот изборен глас,
  вашата иднина
 • 1:01 - 1:03
  Вашиот глас, вашиот изборен глас,
  вашата иднина
Title:
Твојот Глас, Твојот Изборен Глас, Твојата Иднина
Description:

ХЗМЖ е на мисија да го елиминира расизмот и да ги зајакне жените. Знаеме колку е клучно да се поддржат жените, особено жените и девојките од различни раси, во оваа изборна сезона и пошироко. Како дел од напорите на ХЗМЖ на национално ниво наречени Излези Да Гласаш, ние сме особено посветени да го извршиме нашиот дел за да се осигураме дека жените ќе излезат на гласачките места и дека нашите искуства и потреби се ценети, застапени и ќе им се даде приоритет на оние кои нè претставуваат во избраната канцеларија.

Ние знаеме дека гласањето е од клучно значење за да се обезбеди здрава, безбедна, зајакната иднина за нас, нашите семејства и нашите заедници. Биди сигурен дека ти, твоите пријатели и најблиски сте регистрирани да гласате, проверете по два пати дали сте се регистрирале и осигурајте се дека ќе се појавите на гласачките места!

Ова е твојот глас, твојот изборен глас, твојата иднина.

За повеќе информации, посети ја страницата http://www.ywcavote.org/

more » « less
Video Language:
English
Team:
Amplifying Voices
Project:
Civic Participation and Democracy
Duration:
01:06

Macedonian subtitles

Revisions