Return to Video

Vleresimi me numra dhjetore

 • 0:00 - 0:01
  -
 • 0:01 - 0:03
  Xheneli eshte duke ushtruar per nje gare vrapimi.
 • 0:03 - 0:06
  Pedometri i saj regjistron se sa larg ajo vrapon cdo dite.
 • 0:06 - 0:08
  Ja ku jane leximet e pedometrit per kater ditet e fundit:
 • 0:08 - 0:13
  te shtunen, ajo kaloi 3.89 milje; te dielen, 5.1;
 • 0:13 - 0:18
  te henen, 10.21; te marten, 3.35.
 • 0:18 - 0:22
  Te vleresohet distanca e pergjithshme te cilen ajo kishte vrapuar gjate kater diteve.
 • 0:22 - 0:24
  dhe pastaj te llogaritet shuma e sakte.
 • 0:24 - 0:26
  Se pari le te vleresojme. Prandaj, une vetem do t'i rrumbullaksoj vlerat deri
 • 0:26 - 0:27
  ne miljen me te perafert.
 • 0:27 - 0:30
  Keshtu 3.89, le ta rrumbullaksojme ne 4 milje.
 • 0:30 - 0:33
  Une jam duke e bere kete sepse ne vendin e dhjetesheve, ne kemi nje
 • 0:33 - 0:35
  8-she, e cila eshte 5 ose me e madhe.
 • 0:35 - 0:38
  Pra, le ta bejme kete vlere perafersisht 4 milje.
 • 0:38 - 0:40
  Le ta bejme kete 5.1.
 • 0:40 - 0:43
  Kete ne e rrumbullaksojme keshtu sepse 1 eshte me pak se 5.
 • 0:43 - 0:45
  Pra ta bejme kete 5 milje.
 • 0:45 - 0:51
  10.21, le ta bejme kete 10 milje sepse
 • 0:51 - 0:52
  2-shi do te fshihet.
 • 0:52 - 0:53
  Eshte me pak se 5.
 • 0:53 - 0:57
  Dhe 3.35, le ta bejme kete 3 milje, sepse 3 eshte me pak se
 • 0:57 - 0:59
  5, andaj ne do ta fshijme.
 • 0:59 - 1:01
  Keshtu qe kjo do te jete 3 milje.
 • 1:01 - 1:04
  Dhe nese do ti mbledhnim, 4 plus 5 bejne 9.
 • 1:04 - 1:07
  9 plus 10 bejne 19.
 • 1:07 - 1:11
  19 plus 3 bejne 22.
 • 1:11 - 1:20
  Pra vleresimi im eshte se ajo kishte vrapuar 22 milje gjate kater diteve.
 • 1:20 - 1:21
  Ky eshte vleresimi im.
 • 1:21 - 1:24
  Tani le te kuptojme shumen e sakte te cilen ajo e ka vrapuar.
 • 1:24 - 1:26
  Me lejoni qe te zbres pak me poshte.
 • 1:26 - 1:33
  Pra, ne do te duhet te mbledhim 3.89 me 5.1-- dhe mbani mend,
 • 1:33 - 1:35
  kur i mbledhni numrat dhjetore, ju duhet ti vargoni
 • 1:35 - 1:44
  presjet dhjetore-- 10.21 dhe ne fund 3.35.
 • 1:44 - 1:48
  Dhe le ti mbledhim te gjitha keto.
 • 1:48 - 1:52
  Tani do t'ia fillojme ne vendin e qindsheve.
 • 1:52 - 1:57
  Ketu s'ka asgje, prandaj 9 plus asgje, plus 1, bejne 10
 • 1:57 - 1:59
  plus 5, bejne 15.
 • 1:59 - 2:05
  Pra, me lejoni qe ta shkruaj 5-shen dhe pastaj ta bart ose rigrupoj 1-shin.
 • 2:05 - 2:06
  Me lejoni qe ta beje kete me nje ngjyre tjeter.
 • 2:06 - 2:10
  1 plus 8 bejne 9.
 • 2:10 - 2:12
  9 plus 1 bejne 10.
 • 2:12 - 2:14
  10 plus 2 bejne 12.
 • 2:14 - 2:17
  12 plus 3 bejne 15.
 • 2:17 - 2:19
  E ulim 5-shen poshte.
 • 2:19 - 2:21
  E bartim ose e rigrupojme 1-shin.
 • 2:21 - 2:23
  1 plus 3 bejne 4.
 • 2:23 - 2:25
  4 plus 5 bejne 9.
 • 2:25 - 2:27
  9 plus 0 mbetet 9.
 • 2:27 - 2:33
  9 plus 3 bejne 12.
 • 2:33 - 2:34
  E shkruani 2-shin.
 • 2:34 - 2:36
  E rigruponi kete 1-shin mu ketu.
 • 2:36 - 2:39
  Do ta beje ketu ashtu qe te mos jete pjese e asnjerit nga keta
 • 2:39 - 2:42
  numra dhe pastaj 1 plus 1 bejne 2.
 • 2:42 - 2:44
  Dhe pastaj ne duhet te mbajme mend presjen dhjetore
 • 2:44 - 2:46
  qe rri mu ketu.
 • 2:46 - 2:53
  Pra distanca e sakte te cilen ajo e kishte vrapuar ishte 22.55 milje.
 • 2:53 - 2:54
  Andaj vleresimi yne nuk ishte aq i keq.
 • 2:54 - 2:56
  Ai ishte 22 milje.
 • 2:56 - 2:59
  Ne ishim mjaft te perafert, dicka pak mbi
 • 2:59 - 3:00
  gjysme milje.
 • 3:00 - 3:01
  -
Title:
Vleresimi me numra dhjetore
Description:

U03_L2_T3_we1 Vleresimi me numra dhjetore

more » « less
Video Language:
English
Duration:
03:01
Retired user edited Albanian subtitles for Estimation with Decimals
Retired user added a translation

Albanian subtitles

Revisions