< Return to Video

Minecraft Hour of Code - Hero's Journey

 • 0:00 - 0:04
  Stacy: Stampy, Lizi, Preston - faleminderit qe erdhet me mua.
 • 0:04 - 0:07
  Ajo se cka dua te ju tregoj eshte permbi kete pllato.
 • 0:07 - 0:09
  Mendoj se do te ju pelqej shume!
 • 0:09 - 0:17
  PRISNI NJE MINUTE KA NJE VRIME NE TRAKE!!!!!!!!!!!!!!! (duke bertitur) a jeni te gjithe ne rregull?
 • 0:17 - 0:18
  Stampy: Ah, tani po e shoh problemin.
 • 0:18 - 0:19
  Shiko!
 • 0:19 - 0:20
  Ishte nje vrime ne trake!
 • 0:20 - 0:22
  Stacy: Me te vertet, Stampy?
 • 0:22 - 0:25
  Lizzy: Ndoshta duhet te mbledhim blloqe qe ta rregullojme.
 • 0:25 - 0:26
  Preston: Le ta bejme nje gare.
 • 0:26 - 0:28
  I pare qe del ne maje do te fitoje.
 • 0:28 - 0:30
  Stacy: Ok, a jeni gati, pergadituni, FILLONI!
 • 0:30 - 0:34
  Ne rregull, une do ta mbledh nje pjese nga kjo terracotta.
 • 0:34 - 0:35
  Prisni.
 • 0:35 - 0:36
  Djema, nuk mund te minoj!
 • 0:36 - 0:37
  Preston: Njejte
 • 0:37 - 0:38
  Lizzy: As une nuk mundem.
 • 0:38 - 0:40
  Stacy: Kjo eshte shume e quditshme.
 • 0:40 - 0:41
  Stampy, a mund te minosh?
 • 0:41 - 0:43
  Stampy: Jo nuk mundem!
 • 0:43 - 0:44
  Stacy: Te gjithe qendroni te qete!
 • 0:44 - 0:46
  Stampy: A eshte prishur loja?
 • 0:46 - 0:47
  Stacy: Nese eshte prishur, si do ta rregullojme?
 • 0:47 - 0:48
  Lizzy: Nuk e di.
 • 0:48 - 0:51
  Stampy: A di ndokush se si te shkruaj kod te Minecraft?
 • 0:51 - 0:53
  Preston: Cka eshte ajo?
 • 0:53 - 0:55
  Stampy: Nuk kam pare asnjehere me perpara dicka te tille.
 • 0:55 - 0:56
  Lizzy: Eshte shume e kendshme!
 • 0:56 - 0:59
  Stacy: A eshte e kapshme?
 • 0:59 - 1:02
  Preston: Cfare po ndodh?
 • 1:02 - 1:04
  Dikush duhet te shkoj ne boten reale dhe ta rregulloje kete.
 • 1:04 - 1:06
  Ali: Une jo!
 • 1:06 - 1:08
  Stacy:
 • 1:08 - 1:10
  Ne rregull, une do te shkoj.
 • 1:12 - 1:13
  Hej!
 • 1:13 - 1:17
  Ne rregull, tani jam ne boten reale.
 • 1:17 - 1:20
  Do te mundohem te gjej zyret e Minecraft.
 • 1:20 - 1:22
  Por do te me duhet ndihma juaj.
 • 1:22 - 1:26
  Filloni me tutorialin, filloni te mesoni se si te kodoni, dhe do te vij prap tek ju me vone.
 • 1:26 - 1:27
  vetem disa invele, ne rregull?
 • 1:27 - 1:29
  Me deshironi fat!
 • 1:31 - 1:34
  Mendoj se eshte ne kete drejtim.
 • 1:34 - 1:35
  Ow!
 • 1:35 - 1:36
  Kaktus!
 • 1:36 - 1:38
  Jam okej!
 • 1:38 - 1:43
  Per te kompletuar nje sfide te Ores se Kodit, do te duhet te shkruani kod per te programuar agjentin.
 • 1:43 - 1:48
  Do te punoni se bashku me Agjentin per te menjanuar veshtiresite ne rrugen tuaj, dhe mund t'i merrni
 • 1:48 - 1:50
  gjesendet qe ju duhen per udhetimin tuaj.
 • 1:50 - 1:56
  Vetem Agjenti mund te vendos dhew thyej blloqet, dhe vetem ti mund te koleksionosh gjesendet.
 • 1:56 - 2:01
  Ekrani yt eshte i ndare ne tri pjese kryesore. Ne anen e majte eshte Minecraft.
 • 2:01 - 2:06
  Pjesa ne mes eshte kutia e veglave me komanda te cilat Agjenti mund t'i kuptoje.
 • 2:06 - 2:08
  Dhe ne anen e djathte eshte vendi i punes.
 • 2:08 - 2:12
  Ne kete pjese do ti vendosni komandat qe do do te ju duhen per te ndertuar programin dhe per te kontrolluar Agjentin.
 • 2:12 - 2:16
  Agjenti mund te ece, te kthehet, dhe te aktivizoj vijat e presionit.
 • 2:16 - 2:20
  Mundet poashtu te shkatrroj blloqet dhe te vendose blloqe.
 • 2:20 - 2:25
  Kur e vendos bllokun si keto ne Minecraft, e vendos perfundi vetes.
 • 2:25 - 2:29
  Nese harroni se cfare duhet te beni, udhezimet per cdo nivel jane ne pjesen larte.
 • 2:29 - 2:34
  Nese keni deshire te provoni perseri, mund ta shtypni buttonin e kalter "reset" dhe te filloni prap nga fillimi.
 • 2:34 - 2:35
  ku ka filluar
 • 2:35 - 2:40
  Dhe nese ju duhet ta fshini nje bllok te kodit, terhiqeni ate nga hapesira juaj e punes, ne kutine e pajisjeve.
 • 2:40 - 2:42
  Mbani ne mend qe te shtypni butonin "run" per te bere agjentin te levize.
 • 2:42 - 2:45
  Provoni nivelet e para
 • 2:45 - 2:45
  Ju uroj fat!
Title:
Minecraft Hour of Code - Hero's Journey
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Code.org
Project:
CSF '21-'22
Duration:
02:52

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions