Return to Video

Minecraft: Voyage Aquatic Introduction

 • 0:00 - 0:01
  Përshëndetje!
 • 0:01 - 0:03
  Ju jeni tamam në kohë.
 • 0:03 - 0:05
  Mirë se erdhët në Voyage Aquatic.
 • 0:05 - 0:09
  Jam gati për të nisur një kërkim për të gjetur një thesar të fshehur nën ujë
 • 0:09 - 0:11
  dhe jam shumë i lumtur që do më ndihmosh.
 • 0:11 - 0:15
  Kush e di çfarë do të hasim nëpër këto ujëra misterioze?
 • 0:15 - 0:19
  Ne duhet të takojmë udhëzuesin tonë të parë diku në këtë pistë.
 • 0:19 - 0:20
  Mirë se erdhët, aventurierë!
 • 0:20 - 0:25
  Për të përfunduar Voyage Aquatic ju do të duhet të zgjidhni një seri problemesh duke përdorur kodimin.
 • 0:25 - 0:27
  Kështu është si funksionon.
 • 0:27 - 0:29
  Ekrani është i ndarë në tre pjesë kryesore.
 • 0:29 - 0:31
  Në të majtë është bota e Minecraft.
 • 0:31 - 0:35
  Në mes është kutia e veglave në të cilën mund të gjeni komanda kodimi.
 • 0:35 - 0:40
  Dhe në hapësirën e madhe në të djathtë është hapësira juaj e punës. Këtu është vendi ku mund të vendosni komandat
 • 0:40 - 0:44
  në mënyrë që të ndërtoni programin dhe të kontrolloni lëvizjet.
 • 0:44 - 0:47
  Udhëzimet për çdo nivel janë në pjesën e sipërme të faqes.
 • 0:47 - 0:51
  Kliko në simbolin plus për të kaluar nga udhëzime të gjata në të shkurtra.
 • 0:51 - 0:55
  Provoni të zhvendosni blloqet nga kutia e veglave në hapësirën e punës duke i vendosur mbi njeri tjetrin
 • 0:55 - 0:59
  dhe pastaj klikoni në butonin Ekzekuto për të nisur komandat tuaja.
 • 0:59 - 1:03
  Mund të duhet të provoni disa herë për të kuptuar saktësisht, dhe disa nga problemet kanë më shumë se
 • 1:03 - 1:06
  një zgjidhje, kështu që eksperimentoni se çfarë është e drejtë.
 • 1:06 - 1:10
  Në qoftë se do të provoni përsëri, klikoni në butoni provoni përsëri dhe do niseni nga fillimi.
 • 1:10 - 1:12
  Në qoftë se dëshironi të fshini një bllok udhëzimi atëherë mjafton të hiqni
 • 1:12 - 1:15
  nga pjesa e punës dhe ta zhvendosni në kutinë e veglave.
 • 1:15 - 1:19
  Kujtoni të klikoni "Ekzekuto" për të parë se si duket kodi juaj në veprim.
 • 1:19 - 1:22
  Okej, mjaft lëvizje të lira, bashkë-udhëtar!
 • 1:22 - 1:25
  Le të nisim kodimin që të gjejmë disa thesare nën ujë.
 • 1:25 - 1:26
  Titrat nga komuniteti Amara.org
Title:
Minecraft: Voyage Aquatic Introduction
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Code.org
Project:
CSF '21-'22
Duration:
01:26

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions