Return to Video

Minecraft Hour of Code - Functions

 • 0:01 - 0:05
  Preston: Nuk po mundohem te mburrem, mirepo jam mjaft i mire ne parkour.
 • 0:05 - 0:08
  Lizzy: Le te flejme, qe te jete dite kur te kthehet Stacy.
 • 0:08 - 0:14
  Stacy: Ne rregull, une u ktheva nga zyret e Minecraft, dhe mendoj se di si te zgjidh
 • 0:14 - 0:16
  problemin te cilen e kemi hasur ne loje.
 • 0:16 - 0:18
  Mendoj se mund ta perdori nje funksion.
 • 0:18 - 0:20
  Me lejoni qe ta hap kete.
 • 0:20 - 0:27
  Pra, nje funksion eshte nje varg i caktuar instruksionesh te cilat kane per qellim te kompletojne nje detyre te cakuar, ngjashem
 • 0:27 - 0:28
  me recetat e ushqimit.
 • 0:28 - 0:32
  Ne nivelet e ardhshme, do te keni qasje ne funksione te cilat mund t'i perdorni per te zgjedhur
 • 0:32 - 0:33
  sfida te ndryshme.
 • 0:33 - 0:37
  Shikoni kodin brenda funksionit, kur eshte brenda hapesires se punes dhe se cfare mund te beje.
 • 0:37 - 0:41
  Pastaj, gjeje bllokun me ate emer brenda kutise se veglave dhe terhiqe nga kuria e veglave ne
 • 0:41 - 0:43
  bllokun "when run"
 • 0:43 - 0:47
  Mbani mend se, mund te perdorni te njejtin funksion cdo here qe ju duhet te ekzekutoni te njejtat instruksione
 • 0:47 - 0:49
  per te bere dicka, si per shembull te ndertoni nje ure.
 • 0:49 - 0:51
  Fat te mbare! Une e di se mund ta beni!
Title:
Minecraft Hour of Code - Functions
Description:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Code.org
Project:
CSF '21-'22
Duration:
0:57

Albanian subtitles

Revisions