Return to Video

Dance Party - Warm Up

 • 0:02 - 0:07
  Ora e kodit | Kërce me kodin: Nxehmje.
 • 0:08 - 0:10
  Pershendetje.
 • 0:10 - 0:15
  Quhem Miral Kotb dhe jam nje balerine , nje programuese web dhe krijuesja e Iluminate.
 • 0:16 - 0:21
  Informatika eshte e lidhur me krijimtarine ne shume menyra.
 • 0:21 - 0:22
  te panumerta , me te vertete.
 • 0:23 - 0:28
  Njehere qe ke mesuar sesi te programosh , atehere mund ti zbatosh idete e tua kudo.
 • 0:28 - 0:31
  Une e kam bere me veshjet qe ndricojne.
 • 0:31 - 0:36
  Pasi te kesh mjetet per te shkruar programe , atehere ke mundesine te besh shume gjera.
 • 0:36 - 0:38
  dhe mundesite jane te panumerta
 • 0:39 - 0:43
  Ne oren ne vijim , do te njihesh me boten e informatikes.
 • 0:43 - 0:45
  Duke programuar nje kercim krejt tendin.
 • 0:45 - 0:49
  Kemi bashkuar disa kenge te sukseshme dhe nje skuader me kercimtare te shkelqyer per tu argetuar.
 • 0:49 - 0:52
  Duhet te perdoresh blloqet e udhezimeve
 • 0:52 - 0:55
  ne menyre qe te zgjedhesh kercimtaret e ndryshem dhe te ndryshosh levizjet e tyre.
 • 0:56 - 1:00
  ti besh te veprojne ne varesi te muzikes dhe te bashkeveprojne
 • 1:00 - 1:05
  Sic e shikon , ekrani eshte i ndare ne 3 pjese kryesore
 • 1:05 - 1:07
  Ne te majte eshte skena
 • 1:07 - 1:10
  Aty do te japin shfaqjen kercimtaret
 • 1:10 - 1:13
  Kjo pjesa qendrore eshte kutia e veglave
 • 1:13 - 1:18
  Lloje te reja te blloqeve me udhezime do te shfaqen nderkohe qe ecen perpara ne mesim
 • 1:18 - 1:22
  Pjesa ne te djathte eshte pjesa e punes.
 • 1:22 - 1:28
  Mund ti zhvendosesh blloqet nga kutia e veglave ne pjesen e punes ne menyre qe te krijosh programin tend.
 • 1:28 - 1:34
  Pershkrimi i qellimit te cdo ushtrimi eshte ne pjesen e siperme te ekranit.
 • 1:34 - 1:41
  Neqoftese ke nevoje per ndihme atehere mjafton qe te klikosh mbi llampe.
 • 1:41 - 1:46
  Per te nisur , krijojme nje kercimtar te ri duke perdorur kete bllokun e kuq
 • 1:46 - 1:53
  Si fillim , merre nga kutia e veglave dhe vendose brenda bllokut te portokallte.
 • 1:53 - 1:58
  Ky kercimetar eshte nje macok i cili quhet "my_first_dancer"
 • 1:58 - 2:04
  Mund tja ndryshosh emrin sipas deshires duke klikuar ketu
 • 2:04 - 2:10
  Mund te ndryshosh dhe vendin ku shfaqet kercimtari ne skene me anen e kesaj menuje me tendine.
 • 2:10 - 2:13
  Mbi skene eshte nje menu me anen e te ciles mund te zgjedhesh muziken
 • 2:13 - 2:19
  Mund te zgjedhesh ndermjet shume kengeve , keshtu qe zgjidh ate qe deshiron
 • 2:19 - 2:21
  Poshte skenes eshte butoni "Ekzekuto".
 • 2:21 - 2:26
  Kur te shtypesh "Ekzekuto" , do te shikosh kercimtaret qe ke programuar te shfaqen ne skene
 • 2:26 - 2:29
  dhe muzika qe ke zgjedhur do nise te luhet
 • 2:29 - 2:36
  Muzike
 • 2:36 - 2:37
  Provoje ti
 • 2:37 - 2:39
  Edhe neqoftese ndalesh , nuk ka problem
 • 2:39 - 2:44
  Ngrihu dhe leviz dhe para se ta marresh vesh ,
 • 2:44 - 2:45
  do kesh krijuar kercimin tend.
 • 2:45 - 2:49
  Atehere , cfare do krijosh.
Title:
Dance Party - Warm Up
Description:

more » « less
Video Language:
English
Duration:
02:56

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions