Return to Video

Minecraft Hour of Code: Introduction

 • 0:00 - 0:04
  Ora e Kodit Minecraft | Hyrje
 • 0:04 - 0:08
  Përshëndetje, Unë quhem Jens dhe jam dizajneri kryesor
 • 0:08 - 0:09
  në Minecraft.
 • 0:09 - 0:13
  Në orën në vijim, ju do të krijoni lojën tuaj Minecraft.
 • 0:13 - 0:16
  Kjo duket si Minecraft, mirëpo bota ka ndaluar.
 • 0:16 - 0:21
  Delet nukl po lëvizin, pulat nuk po bëjnë vezë, dhe zombiet janë duke qëndruar
 • 0:21 - 0:22
  të ngrirë.
 • 0:22 - 0:26
  Ti duhet të shtosh kod për të bërë botën e Minecraft të funksiopnojë përsëri.
 • 0:26 - 0:29
  Unë quhem Melisa dhe jam një hulumtuese përdoruesish në Minecraft.
 • 0:29 - 0:32
  (Pra, a keni dëshirë që ata të bëjnë ato gjëra përgjithmonë?
 • 0:32 - 0:33
  Po.)
 • 0:33 - 0:37
  Ajo se cka më intereson më së shumti është mënyra se si mendojnë njerëzit dhe se si ndërveprojnë ata me teknologjinë prandaj
 • 0:37 - 0:42
  kjo punë është puna perfekte për mua ku kam mundësi të bashkoj shkencat kompjuterike me
 • 0:42 - 0:45
  psikologjinë se si njerëzit mendojnë dhe sillen.
 • 0:45 - 0:48
  Ekrani yt do të ndahet në tri pjesë.
 • 0:48 - 0:52
  1) Ne anenë e majtë është loja Minecraft.
 • 0:52 - 0:56
  Ne këto momente, bota është e ngrirë mirëpo ne do ta rregullojmë këtë përmes kodit.
 • 0:56 - 0:58
  2) Pjesa e mesme është kutia e veglave.
 • 0:58 - 1:05
  Secila nga këto blloqe është një komandë të cilën pulat, delet, dhe krijasat tjera në Minecraft mund ta kuptojnë.
 • 1:05 - 1:12
  3) Pjesa në anën e djathtë ♪7shtëhapësira e punës, dhe kjo është pjesa ku do ta ndertojmë programin.
 • 1:12 - 1:17
  Nëse harroni se cfarë duhet të bëni, udhëzimet për cdo nivel janë në pjesën lartë.
 • 1:17 - 1:20
  Për të filluar, do ta programojmë një pulë.
 • 1:20 - 1:24
  Le ta tërheqim komanden "move forward" në hapësirën e punës.
 • 1:24 - 1:28
  Kur shtypi butonin "Run" pula lëviz përpara një hap.
 • 1:28 - 1:34
  Për t♪7 vazhduar tutje, do ta tërheq një tjetër bllok "move forward" përfundi bllokut të parë "move forward"
 • 1:34 - 1:36
  deri sa të paraqitet ndriqimi.
 • 1:36 - 1:40
  Pastaj do ta lëshoj dhe të dy blloqet do të bashkohen.
 • 1:40 - 1:44
  Nëse e shtyp butonin "Run" përsëri pula do të ecë dy hapa.
 • 1:44 - 1:49
  Neëse keni dëshirë të fshini një bllok, vetëm zhvendoseni nga renditja dhe tërhiqeni prap në
 • 1:49 - 1:50
  kutinë e veglave.
 • 1:50 - 1:56
  Pasi të keni shtypur butonin "Run" mudn të shtypni kurdo që doni butonin "Reset" për të filluar lojën
 • 1:56 - 1:57
  nga fillimi.
 • 1:57 - 2:02
  Tani, është rradha juaj për të krijuar versionin tuaj të Minecraft/
 • 2:02 - 2:03
  Kënaquni!
Title:
Minecraft Hour of Code: Introduction
Description:

more » « less
Video Language:
English
Duration:
02:08

Albanian subtitles

Revisions