Protest împotriva violenței asupra femeilor în Bulgaria (25.11.2021)

Title:
Protest împotriva violenței asupra femeilor în Bulgaria (25.11.2021)
Description:

La 25 noiembrie 2021, în fața tribunalului din Sofia a avut loc un protest împotriva violenței asupra femeilor din Bulgaria. Acesta a fost organizat de comunitatea Mobilizări Feministe, care reunește activiste pentru drepturile femeilor, victime ale violenței domestice, ONG-uri cu accent pe drepturile omului, femei de etnie romă, femei de origine imigrantă și altele.
Evenimentul a depășit așteptările privind participarea. Au venit sute de persoane, nu numai femei, ci și bărbați, ceea ce a fost un semn puternic de susținere. Multe dintre vorbitoare au împărtășit povești personale de traume legate de violență și discriminare. De asemenea, au luat cuvântul lideri ai unor ONG-uri importante din domeniul drepturilor omului și al drepturilor femeilor - Fondul bulgar pentru femei, Bilitis, Puls și altele.
"Nu ești singură", "Nici ună (victimă) în plus" și alte mesaje au fost exprimate în mod repetat de către vorbitoare, în timp ce multe persoane din public au purtat pancarte cu mesaje de solidaritate cu femeile și împotriva violenței de gen.

more » « less
Duration:
01:00:54
Format: Youtube Primary Original Synced
This video is part of Amara Public.