Albanian subtitrări

← Mozilla Story 2012

Obține codul încorporat
25 Languages

Showing Revision 11 created 01/06/2013 by Fioralba Duma.

 1. Në fillim Interneti ishte i thjeshtë, i ndërlidhur,
 2. i hapur, i sigurt.
 3. I konceptuar si një fuqi e të mirës,
 4. do të bëhej diçka shumë më e madhe
 5. nje ekosistem i gjallë, frymëmarrës
 6. në shërbim të njerëzimit
 7. një burim publik risish
 8. dhe mundësish
 9. një vend ku ndërtohen ëndrrat
 10. Por në ato fillime,
 11. si çdo ekosistem tjetër,
 12. rrjeti lypte ushqim.
 13. Ndërsa rritej, përdoruesit u përballën me sfida të reja.
 14. Dritare flluska. Viruse.
 15. Mungesë zgjedhjeje.
 16. Kopshte të rrethuar përmbajtjesh.
 17. Interneti po zhbëhej.
 18. Ishte i ngadaltë, i ndërlikuar, i frikshëm.
 19. Përdoruesit filluan të pyesnin...
 20. kaq qe?
 21. apo mund të ishte diçka më e mirë?
 22. Një grup i vogël njerëzish
 23. programues, dizajner, idealistë
 24. besonin që po, mundej.
 25. Ata patën një ide të guximshme.
 26. Që një bashkësi e vogël jo-fitimprurëse dhe mbarëbotërore
 27. mund të ndërtojë diçka më të mirë
 28. dhe të fusë në Web ide të reja dhe risi.
 29. E quajtën Projekti Mozilla.
 30. Ia filluan me krijimin e një lloji të ri shfletuesi Web.
 31. Atë që ne sot e njohim si Firefox.
 32. Dhe e bënë pa përfitime,
 33. që të mund të vendoste gjithmonë përdoruesit e internetin në plan të parë.
 34. Më shumë se software, ishte një platformë
 35. të cilën çdokush mund ta përdorte për të ndërtuar idetë e veta.
 36. Ngatërresat u pakësuan.
 37. Themelet e Web-it si e njohim sot
 38. filluan të duken
 39. Interneti u bë një vend ku mund të ndërtosh
 40. thuajse çfarëdo gjëje që mund të përfytyrohet
 41. Me rritjen e Web-it,
 42. marrëdhëniet tona me të ndryshuan
 43. Pajisjet celulare na lejojnë ta marrim atë kudo dhe gjithkund
 44. Zbatimet janë njësoj jetike sa shfletuesat
 45. Tani web-i përballet me sfida të reja:
 46. platforma të mbyllura, rrjedhje të privatësisë, legjislacion qeveritar dritëshkurtër
 47. bashkësi të mbyllura, zgjedhje të kufizuara...
 48. Të dhënat tona personale gjurmohen kudo që shkojmë, përdoruesit po humbin kontrollin...
 49. por nuk duhet të jetë kështu.
 50. Mozilla dhe Firefox-i ekzistojnë për të ndihmuar njerëzit anembanë të mbrojnë Internetin që duam,
 51. dhe në mbrojtje të përdoruesve në një botë ku zgjedhja dhe kontrolli janë shumë shpesh në rrezik.
 52. Me Firefox-in për Celular dhe Sistem Operativ, Mozilla po e bën web-in të hapur dhe të arritshëm për të gjithë.
 53. Një vend për risi dhe krijueshmëri, dhe po shkojmë përtej software-it...
 54. Ne po ndihmojmë në krijimin e një brezi Web-bërësish,
 55. duke ndihmuar miliona vetë të kalojnë nga përdorimi i Web-it te të bërit Web
 56. duke mësuar tok në një bashkësi mbarëbotërore.
 57. Dhe po i mobilizojmë njerëzit kudo të luftojnë për çka ka rëndësi për ta në Web:
 58. privatësi, zgjedhje përdoruesi, liri, mundësinë për të ndërtuar Web-in që duam, së bashku.
 59. Ne besojmë që Web-i është vendi ku çdokush mund të vijë për të ndërtuar ëndrrat e tij.
 60. Mund të na ndihmoni të ndërtojmë produkte dhe programe të reja,
 61. Mbrojeni Web-in & forcojeni Mozilla-n, sepse Web-i është shumë i ÇMUAR PËR TË MOS BËRË KËSHTU.
 62. Bahkohuni me ne
 63. MOZILLA.ORG/CONTRIBUTE