Return to Video

We Create the world we live in: Ts Dans Akademisi at TEDxAnkaraCitadel

  • 0:04 - 0:07
    Sanat yönetmenliğini
    sevgili Ömür Uyanık'ın yaptığı
  • 0:07 - 0:10
    kareografisini
    sevgili Tunç Özçakar'ın yaptığı
  • 0:10 - 0:15
    TAB sanat dans akademisinin
    üç, dört dakikalık minik
  • 0:15 - 0:17
    bir gösterisini izleyeceğiz.
  • 0:17 - 0:19
    Alkışlarınızla,
    TAB sanat akademisi.
Title:
We Create the world we live in: Ts Dans Akademisi at TEDxAnkaraCitadel
Description:

TAB Sanat,1995 yılında Ankara'da kuruldu.
Kendini bale ve dans eğitimi almak isteyenlere adayan ve Tan Sağtürk ile işbirliği yapan Ömür Uyanık, Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı ve aynı zamanda Çocuk Balesi bölüm başkanıdır. Tab Sanat Dans Akademisi'nin kurucusu ve sanat yönetmeni Ömür Uyanık, Güneydoğuda bale okulları kurarak, tüm Türkiye'ye bale sevgisini aşıladı.
Tunç Özşakar, Jazz Dans eğitimini yurtdışında tamamladı. TS Dans Akademisi'nin gerçekleştirmiş olduğu sanatsal etkinliklerin içinde yer alan Jazz Dans koreografilerinin tümü Tunç Özşakar imzasını taşımaktadır.
Junior Jazz Dans Grubu, Ömür Uyanık'ın sanat Yönetmenliğini ve Tunç Özşakar'ın koreografisini yaptığı dans gösterisi ile 2012 Dans Show Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized.* (*Subject to certain rules and regulations)

TEDx hakkında,
Fikirlerin paylaşılmaya değer olduğu anlayışı ile TEDx, TED benzeri deneyimi paylaşmak için insanları kendi düzenledikleri etkinliklerde bir araya getiren yerel bir programdır. TEDx etkinliklerinde, TED Talks videoları ve konuşmacılar, küçük bir grupla derinlemesine tartışma ve bağlantıların yarattığı ışıltıları bir araya getirirler. Kendi bulundukları yerlerde düzenlenen bu etkinlikler, "x=bağımsız düzenlenen TED etkinliği" olarak markalaştırılır. TED konferansı, TEDx programına yol gösterir. Ancak bireysel TEDx etkinlikleri kendine özgü düzenlenir*. (* Belirli kural ve yönergelere tabidir.)

more » « less
Video Language:
Turkish
Team:
closed TED
Project:
TEDxTalks
Duration:
03:42

Turkish subtitles

Revisions