YouTube

Hai un account Youtube?

Sperimentale: autorizzi l'inserimento di sottotitoli originali e tradotti creati dagli spettatori nel suo canale YouTube!

Macedonian sottotitoli

← Obama Praises House Vote on Fiscal Cliff

President Obama spoke shortly after the House passed a deal to avert the "fiscal cliff" tax increases and spending cuts. He said the deal is "just one step in a broader effort."

Ottieni il codice di inserimento
18 Lingue

Sottotitoli tradotti da Inglese Mostrare Revisione 1 creata 03/02/2013 da Utente che ha lasciato Amara.

 1. Non sincronizzato
  Јас ќе потпишам закон кој ги зголемува таксите на
 2. Non sincronizzato
  Би сакал да им заблагодарам на сите лидери во Куќата на преставници и Сенатот.
 3. Non sincronizzato
  Вечерва, ние го го наравивме тоа. Благодарејќи на гласовите од демократите во Конгрес,
 4. Non sincronizzato
  Главното ветување на мојата кампања за претседател беше да се промени тахениот код кој
 5. Non sincronizzato
  За зал, засега немаше доволно подршка и време за таков голем договор
 6. Non sincronizzato
  И два милиони американци кои се без работа но активно бараат работа секој ден,
 7. Non sincronizzato
  И тоа е причината поради која спикерот Бејнер и јас оригинално се обидовме да преговараме за поголем договор
 8. Non sincronizzato
  Компаниите ќе продолжат да добиваат таксен кредит за нивните истражувачки дејности, инвестиции, и
 9. Non sincronizzato
  Милиони семејства ќе продолжат да добиваат таксени кредити
 10. Non sincronizzato
  Ненси Пелоси, и Мич Меконел.
 11. Non sincronizzato
  Но мислам очигледно е дека овој закон е само еден чекор напред
 12. Non sincronizzato
  Поточно, сакам да се заблагодарам за вложениот труд
 13. Non sincronizzato
  Сите работеа многу напорно и јас го ценам тоа,
 14. Non sincronizzato
  Со овој закон, повеќе од 98% од америкаците и 97%
 15. Non sincronizzato
  Факт е дека дефицитот сеуште е голем, и ние инвестираме многу малку во нешта за кои треба да инвестираме повеке
 16. Non sincronizzato
  а воедно и врати американците на работа, гради патишта и мостови, и овозможи инвестиции
 17. Non sincronizzato
  беше во интерес на богатите, а со на трошок на сиромашните
 18. Non sincronizzato
  богатите 2% американци, а суспендирам
 19. Non sincronizzato
  во време на мрзеливата сесија на Конгресот.
 20. Non sincronizzato
  во областа на образованието и обука на работниците.
 21. Non sincronizzato
  во поширока смисла напредок да ја зацврстиме нашата економија и подориме можностите за секого.
 22. Non sincronizzato
  за да економијата се движи побргу од сега
 23. Non sincronizzato
  за ново отворените работи позиции во областа на чиста енергија.
 24. Non sincronizzato
  и Џо, уште еднаш, сакам да ти се заблагодарам за твојата работа.
 25. Non sincronizzato
  како и лидерот Хари Рид, спикерот Бејнер,
 26. Non sincronizzato
  на мојот потпрецедател, Џо Бајден,
 27. Non sincronizzato
  на средната класа семејства низ Америка.
 28. Non sincronizzato
  назад во рецесија и нормално да има драстичен ефект
 29. Non sincronizzato
  од малите бизниси нема да видат зголемување на нивните такси.
 30. Non sincronizzato
  со цел да им се помгне на родителите да ги одгледаат нивните деца и да ги пратат на колеџ.
 31. Non sincronizzato
  таксирање на средната класа бидејќи таа може да ја прати економијата
 32. Non sincronizzato
  што би ја ставил оваа држава кон подобар пат за плакање на долгот
 33. Non sincronizzato
  ќе продолжат да добиваат надоместок и за невработеност се додека активно бараат работа.