Return to Video

What Happens to Your Body After You Die?

  • 0:07 - 0:08
    Mati Njengkelne
  • 0:11 - 0:14
    tapi sing dialami rogomu sakwise mati apik
  • 0:14 - 0:15
    ini tak wenehi eruh
  • 0:15 - 0:18
    ojo kuwatir, iki uduk kemproh... banget
  • 0:18 - 0:20
    pas ambegane manungso wes mandek
  • 0:20 - 0:23
    sell nang rogo wes ga oleh oksigen maneh
  • 0:23 - 0:25
    tapi sell sik iso urip pirang menit sakwise
  • 0:25 - 0:27
    hasilno karbon dioksida
  • 0:27 - 0:29
    karbon dioksida iku sifate asem
  • 0:29 - 0:32
    lan ngumpul, teruh ngrusak jerone sel
  • 0:33 - 0:35
    jerone sel ngandung enzim
  • 0:35 - 0:38
    jeroane mulai metu semburat
  • 0:38 - 0:42
    melepuh dadi nanah sing akeh nutrisine
  • 0:42 - 0:44
    sakwise pirang minggu, nutrisine iku
  • 0:44 - 0:46
    dadi panganane bakteri lan jamur
  • 0:46 - 0:49
    jamur lan bakteri iku mangan rogo
  • 0:49 - 0:50
    bakteri mangan jaringan
  • 0:50 - 0:54
    terus nghasilke gas luwih soko 400 jenis
  • 0:54 - 0:56
    termasuk freon
  • 0:56 - 0:58
    bener, iku isine AC
  • 0:58 - 1:01
    benzen, bahane lengo gas
  • 1:01 - 1:04
    sulfur, sing ambune koyo entut
  • 1:04 - 1:08
    lan molekul carbon tetrachlorinda
  • 1:08 - 1:11
    sing iso digawe damkar karo resik-resik
  • 1:11 - 1:13
    sampek ilmuan nemu gas beracun
  • 1:13 - 1:15
    sampek kene, daging kari siso sitik
  • 1:15 - 1:18
    lan iku dipangan karo... teroret...
  • 1:18 - 1:20
    belatung lan set
  • 1:20 - 1:22
    nyisakno gur kari balungan
  • 1:23 - 1:27
    kolo mongso, protein nang balung terurai
  • 1:27 - 1:30
    nyisakno balung diarani hydroxyapatite
  • 1:30 - 1:33
    mari ngunu dadi debu
  • 1:33 - 1:35
    awak dewe jupuk hikmahe
  • 1:35 - 1:37
    kabeh bahan mau, termasuk debu
  • 1:37 - 1:41
    iso nggawe lemah subur
  • 1:41 - 1:43
    iso numbuhno tanduran lan panguripan
  • 1:43 - 1:45
    sakwise awak dewe mati
  • 1:46 - 1:49
    soko lemah bali nang lemah
  • 1:53 - 1:56
    [tulisan lan cerito: Mark Fischetti]
    [sing ngedit: Kathryn Free]
  • 1:57 - 2:00
    [sing nggawe: Eric R. Olson]
Título:
What Happens to Your Body After You Die?
Descripción:

more » « less
Video Language:
English
Team:
Scientific American
Proyecto:
Instant Egghead
Duration:
02:11

Subtítulos en Javanese

Revisiones