Return to Video

Fjalet e nje Gruaje prej Revolutcionit Egjiptian - Sanaa Seif ( trailer )

 • 0:02 - 0:07
  Fjalet e Grave te Revolutcionit Egjiptian
 • 0:07 - 0:08
  Emri im eshte Sanaa Self.
 • 0:08 - 0:10
  Une jam 17 vjeqare.
 • 0:10 - 0:11
  Une jam ne vitin e fundit te Shkolles se Mesme.
 • 0:11 - 0:13
  Tani jam ne mes te Provimit Perfundimtar.
 • 0:13 - 0:16
  Kjo eshte pjesa ime Akademike e jetes sime.
 • 0:16 - 0:21
  Perndryshe...punoj me nje Grup te te rinj,
 • 0:21 - 0:24
  dhe do publikojm nje Gazete te pavarur.
 • 0:24 - 0:28
  *te tyre * Historine te shkruajm sot , qe ( te tonen ) Histori te nesermen te kujtojn.
 • 0:29 - 0:32
  Para 25 Janarit nuk kam marrur pjese ne shum Demo.
 • 0:32 - 0:36
  E para qe kam marrur pjese , ka qene ajo e Khaled Said ,2010.
 • 0:44 - 0:49
  Nje Projekt Dokumentar i pavarur.
 • 0:49 - 0:51
  Vi nga nje Familje shum aktive politikisht,
 • 0:51 - 0:56
  qe ka qene njeri prej arsyeve ,te mos deshires sime per pjesmarrje ne Demo.
 • 0:56 - 1:01
  Une e kam refuzuar ate , vetem sepse nuk deshta te shkoja ne Rruget e tyre.
 • 1:01 - 1:07
  Nje Web-Serie javore per Dokumentacionin e Revulatcionit - prej shikimit te nje gruaje Egjiptiane.
 • 1:08 - 1:11
  Ne kemi ndertuar nje zingjir , menjeher perpara Ushtareve.
 • 1:11 - 1:15
  Dhe per here te pare ndonjeher u ndertua ky zingjir nga Meshkuj dhe Gra.
 • 1:15 - 1:21
  Une qendrova ne zingjir , vetem nje meter larg prej Ushtareve.
 • 1:21 - 1:24
  Nuk do e harroj kurr Menyren dhe Diunin , ne te cilen shikonte Ushtari.
 • 1:24 - 1:27
  Ai nuk do te me shikonte , dhe largoj shikimin.
 • 1:27 - 1:29
  Ai u mundua me force qe te mos kishte shikim me sy me mua. Dhe ai qante.
 • 1:29 - 1:31
  Dhe ne nje moment tha pastaj diqka,
 • 1:31 - 1:35
  por une nuk munda te degjoja , qka ka thene. Pastaj tha >> Largohu !<<.
 • 1:35 - 1:37
  Une e degjova ate thenjen >>Largohu!<< .
 • 1:37 - 1:39
  por une qendrova ne zingjir.
 • 1:39 - 1:44
  Pastaj filluan te gjithe perniher te gjuajn.
 • 2:21 - 2:23
  Une vrapova per ne uren >>Qasr El-Nil<<.
 • 2:23 - 2:25
  Dhe ata na ndjeken.
 • 2:25 - 2:29
  Qellimi i tyre kishte qene per te prishur Demostraten ;te cilen veq se e kishin bere.
 • 2:29 - 2:32
  - >>Ushtria gjujti per tek ne!<<
 • 2:32 - 2:34
  - Lufta e perditschme mbaroi.
 • 2:34 - 2:36
  Dikush duhet te eskaloj Konfliktin , dhe nuk do te jene ata.
 • 2:37 - 2:39
  Une nuk dua te shkoj.
 • 2:39 - 2:41
  Pyetja >>a ka mbaruar Revolutcioni?<<...
 • 2:41 - 2:44
  ... eshte nje pytje shum e pergjithshme.
 • 2:44 - 2:47
  Per mua Revolutcioni eshte nje gjendje.
 • 2:49 - 2:54
  Dhe kjo gjendje Revolutcionare - apo si te dosh Ti ta quash - sigurt nuk ka mbaruar!
 • 2:54 - 2:57
  - Per me shume Informata dhe per te na mbeshtetur neve : ...
 • 2:57 - 2:58
  (ols // v:a // IB* // nwTV )
Título:
Fjalet e nje Gruaje prej Revolutcionit Egjiptian - Sanaa Seif ( trailer )
Descripción:

Pjesëmarrja e gruas në revolucionin egjiptian nuk ka ardhur si një e papritur për ne, as nuk e kemi parë atë si dukuri të jashtëzakonshme.

Gratë janë pjesë e çdo shoqërie dhe formojnë një pjesë të spektrit social, politik dhe ekonomik. Ajo është historia se shumica e rasteve të izoloj Trendet në pjesëmarrjen e grave dhe për të mbajtur ato në hije duke theksuar pjesëmarrjen e meshkujve dhe atribuar ata në rolet kryesore . Kjo është arsyeja pse ne duam që të dokumentojmë dhe shperndajm Historine e - Saj.

Ky projek synon të hedhë dritë mbi pjesëmarrjen e grave dhe të dokumentojë përvojat e tyre si pjesë e kujtesës historike (herstorical) të revolucionit egjiptian. Ajo është pra një mjet për fuqizimin e grave kudo dhe një burim për studiuesit, studentët dhe të gjithë të interesuar në këtë çështje.

Mbështetja juaj dhe dhurimi juaj vlersohet shumë dhe eshte e nevojshme.
http://www.indiegogo.com/herstory-egypt Drejtor Leil-Zahra Mortada
Producent Aida El-Kashef
D.O.P. Laila Samy
Editimi Ziyad Hawwas
Zerimi Sandy Chamoun
Hetimi Kholoud Bidak
Asistent D.O.P. Nadim Mourtada
Puna e Artit Marta Paz

Falenderojm Hanan Abdalla dhe Omar Kamel per gjirimin e 9 Prillit.

more » « less
Video Language:
English
Duration:
02:59
Doruntin Shabani ha añadido una traducción.

Subtítulos en Albanian

Revisiones