Albanian subtitles

← Is Spring Fever Real? - Instant Egghead #68

Get Embed Code
40 Languages

Showing Revision 1 created 07/07/2015 by jupo_ism.

 1. Ah era e pranverës
 2. Ajo ndihma e energjisë, e vitalitetit
  dhe apetitit seksual
 3. ne lidhje me pranverën
 4. Ka qenë e shkruar për shekuj të tërë por a
 5. egziston në të vërtetë?
 6. Aty ka diqka në ajrin e kohës së pranverës
 7. Një studim Kanadez tregoj se
 8. shtatëzanit ndodhin në Mars.
 9. Afer pushimit pranveror.
 10. Një tjetër gjeti se burri prodhon më së
  shumti
 11. dhe sperma më e shëndetshme në pranverë.
 12. Qka e shkakton këtë lëvizje sezonale?
 13. Shkenctarët mendojn, që energjija që
  rritet dhe disponimi më i mirë.
 14. rritet dhe disponimi më i mirë.
 15. Melatonini është i rëndësishëm
 16. ndonjëherë quhet "hormoni i fjetur"
 17. Ndodh natën për të fjetur.
 18. Kur netët janë më të gjatë
 19. ne prodhojmë më shumë melatonin.
 20. Dhe në pranverë,shkurtohen
 21. dhe ne e prodhojmë më pak.
 22. Ndoshta spjegimi si ndihemi qe
  zgjohemi dhe më aktiv.
 23. Seretoni është një tjetër kemikal.
 24. Quhet si hormoni i lumturisë.
 25. Leveli i rritet kur koha bëhet më me diell
 26. Antropologjikët mendojn se kjo ndryshon
  tek hormonet
 27. që kanë të bëjnë me shpëtim dhe riprodhim.
 28. Shum kafshë pushojnë në dimër
 29. përdorin më pak energji se ushqimi
  është jetë.
 30. Më herët njerëzit ndoshta e kanë bërë
  të njëjtën.
 31. Kur ushqimi është bërë më i rëndësishëm
  në pranverë
 32. do të thotë bëhen më... aktiv.
 33. Jo befasi, kur ec ekuatorit
 34. pranvera zhduket.
 35. Përshembull, shkencëtarët kanë vërejtur
 36. që ndryshimi sezonal ndodh tek lindjet
 37. sa më shumë ti afrohesh ekuatorit.
 38. Po dielli s'është i vetmi
 39. pushime pranverore "më-merrni"
 40. Për njerëzit, temperatura taman 22c
 41. Dhe le të mendojm,
 42. një her temperatura fillon të rritet
 43. ne veshemi shumë më hollë.
 44. Shkenctaret Amerikan,
  Instant Egghead,
 45. Un jamë Yasmin Tayag.