YouTube

Got a YouTube account?

New: enable viewer-created translations and captions on your YouTube channel!

Albanian subtitles

← The Last Reformation - The Beginning

Get Embed Code
48 Languages

Showing Revision 17 created 07/01/2016 by Arjan Bilo.

 1. Mish dhe mëkat, vdis.
 2. Vdis me Krishtin, kjo ishte.
  Ringjallu me Krishtin.
 3. Kjo ishte. Fryma e Shenjtë, eja.
  Fryma e Shenjtë eja, çliroje.
 4. Vdis me Krishtin.
 5. Fryma e Shenjtë, më shumë.
 6. Eja me Frymën e Shenjtë.
  Më mbush.
 7. Fjalët, thjesht filluan të dalin.
 8. Faleminderit, Zot!
 9. Çfarë po bëja?
  - Çfarë?
 10. Çfarë po bëja?
 11. Çfarë po bëje?
  Ti po flisje në gjuhë.
 12. Të dhemb?
  - Jo.
 13. Fare?
  - Jo.
 14. Në Emër të Jezusit.
  Faleminderit. Amen.
 15. U krye.
  Hallelujah!
 16. ...më tepër se një muaj
  dhe ajo është e shokuar.
 17. Është Jezusi.
 18. Dikur i shikoja këto gjëra
  në televizor
 19. dhe ndonjëherë nuk i besoja
  por sot i besoj
 20. sepse më ndodhën mua.
 21. Dhimbje, largohu tani.
 22. Dhe ti mundesh.
  Tani çohu.
 23. Mirë, hë?
  - Po.
 24. Faleminderit At. Amen.
  E ndjen?
 25. E shikon dot ndryshimin?
 26. Seriozisht, nuk ka më dhimbje.
 27. Ua!
 28. Zot, faleminderit për shërimin.
  Dhimbja do të largohet.
 29. E ndjen kokën?
 30. Jo!
  Asnjë dhimbje, plako.
 31. Tani dhimbja është larguar.
  Po, tani është larguar.
 32. Ne, si kishë sot, jemi në prag
  të një reformimi të ri.
 33. Një reformim,
  po kthehemi
 34. tek ajo që lexojmë
  në Librin e Veprave.
 35. Nëse e shikon kishën sot,
 36. ndryshon shumë nga ajo që lexojmë
  në Librin e Veprave.
 37. Sepse kemi rreth
  2000 vjet histori,
 38. ku kisha ka pësuar ndryshime
  herë pas here.
 39. Ne mund të shikojmë që kisha
  në Librin e Veprave ishte një trup i gjallë.
 40. Ishte një trup besimtarësh
  që drejtoheshin nga Fryma e Shenjtë.
 41. Kisha ishte një lëvizje,
  një lëvizje dishepujsh.
 42. Krishtërimi shkoi në Greqi
  dhe u bë filozofi.
 43. Shkoi në Itali dhe
  u bë institucion.
 44. Shkoi në Europë dhe
  u bë kulturë.
 45. Shkoi në Amerikë dhe
  u bë biznes.
 46. Nëse e merr një trup dhe
  bën biznes nga ky trup
 47. a nuk është prostitucion ky?
 48. Dhe kjo është çfarë kemi bërë sot
  me kishën.
 49. Kemi çnderuar kishën e Krishtit,
  trupin e Krishtit.
 50. Si rrjedhojë, kemi nevojë
  të shikojmë një reformim,
 51. ku ta shikojmë veten më thellë.
 52. Kur flasim për doktrinën,
  flasim për Frymën,
 53. dhe gjithashtu flasim për të gjithë
  sistemin e kishës.
 54. Pse bëjmë kishë kështu siç bëjmë.
 55. Ka ardhur koha të kthehemi
  në atë që lexojmë tek Libri i Veprave.
 56. Perëndia tani po na kthen
  tek pika e fillimit.
 57. I shërbejmë një Zoti të Plotëfuqishëm.
 58. I shërbejmë një Zoti të Plotëfuqishëm.
 59. Ëngjëjt gjunjëzohen.
 60. Qielli dhe toka e admirojnë.
 61. I shërbejmë një Perëndie të Plotëfuqishëm.
 62. I shërbejmë një Perëndie të Plotëfuqishëm.
 63. Ëngjëjt gjunjëzohen.
 64. Qielli dhe toka e admirojnë.
 65. Ajo që e bën Librin e Veprave
  më të veçantin nga librat e Biblës,
 66. është se Libri i Veprave
  është i vetmi libër në gjithë Biblën
 67. dhe në të gjithë Shkrimin,
  që na tregon
 68. si të dalim dhe të bëjmë dishepuj.
 69. Nëse i lexoni Ungjijt
  kjo na çon tek Libri i Veprave,
 70. dhe interesante është që,
 71. edhe pse ungjijt u shkruan,
 72. ndoshta 30 vjet pas kryqit.
 73. periudha që mbulojnë
  është e gjitha para kryqit.
 74. Pra,nuk e shohim këtu
  plotësinë e jetës së krishterë
 75. sepse Krishti ende nuk kishte vdekur,
  nuk ishte varrosur ende
 76. nuk ishte ringjallur dhe
  nuk kishte dërguar Frymën e Tij.
 77. Pra, tek ungjijt nuk shohim
 78. sesi ata dolën
  dhe bënë dishepuj.
 79. Fryma e Shenjtë nuk ishte dhënë ende
 80. dhe përveç kësaj, nuk
  kishim as fuqinë
 81. për të pasur sukses.
 82. Dhe mendoj që frika shtohet
 83. për ata që nuk e njohin Frymën e Shenjtë.
 84. Sepse Jezusi u tha
  të shkojnë dhe të presin.
 85. Ai tha, 'Kur të vijë Fryma ime,
  ju do të merrni fuqi
 86. dhe pastaj do të jeni dëshmitarët e Mi.'
 87. Është e vërtetë!
  Është e vërtetë!
 88. Amen, është e vërtetë!
 89. Hallelujah.
  - Ajo sapo mori shërimin.
 90. E Mrekullueshme. Jezus.
  - Faleminderit, Jezus.
 91. Shikojeni, ajo po ecën.
 92. E di që në shumë kisha
  ekziston një shenjë
 93. ku shkruhet diku në mur,
 94. 'Jezusi është i njëjtë dje,
  sot dhe përgjithmonë,'
 95. Si besimtarë sot,
  e besojmë që
 96. Jezusi është i njëjtë
  dje, sot e përgjithmonë.
 97. Por nëse Ai është i njëjtë,
  Fryma e Shentë është gjithashtu e njëjtë.
 98. Dhe nëse Fryma e Shenjtë është e njëjtë,
 99. çfarë lexojmë në Librin e Veprave
  duhet të jetë gjithashtu e njëjtë.
 100. Me anë të fuqisë së Jezus Krishtit,
  ajo sapo u shërua.
 101. Ky burrë sapo shëroi këtë zonjën këtu.
 102. Dhe është mbushur plot gëzim.
 103. Është kryer.
  - Është kryer. Ka përfunduar.
 104. Është kryer, me thirrjen e tij.
 105. Po ecja kështu
  sepse nuk mundesha më shpejt.
 106. Po tani çfarë mundesh?
 107. Motër, lëviz kështu.
 108. Nuk e bëja dot këtë.
  As këtë.
 109. As këtë.
 110. Do ulërisja nga dhimbja
  nëse do të bëja këtë.
 111. Lavdia i qoftë Atij.
 112. Tek Libri i Veprave shohim
  të krishterët e hershëm,
 113. ndjekësit e hershëm të Krishtit.
 114. Ata e jetonin këtë
  stil dishepullizimi.
 115. Ata ndikonin botën
  në shtëpitë e tyre, në rrugë.
 116. I takonin njerëzit aty ku jetonin.
 117. Dhe Lajmi i MIrë lulëzonte
  dhe shpërndahej nëpër botë.
 118. Mijëra e mijëra
  dhe mijëra njerëz
 119. besonin në Jezus Krisht,
 120. pagëzoheshin dhe merrnin
  Frymën e Shenjtë.
 121. Por përgjatë historisë,
  shohim se
 122. krishtërimi u institucionalizua
  dhe shpejt u kthye në një fe shtetërore.
 123. Hierarkia dhe kisha e institucionalizuar
  na u transmetua nga reformimi
 124. prej nga erdhën Luteri,
  Kalvini dhe Zuingli.
 125. Ata u përpoqën të na sillnin reformë,
  të na sillnin tek ungjilli i vërtetë,
 126. tek Libri i Veprave.
 127. Por pa sukses.
 128. Përsëri i kemi ndërtesat,
  kemi priftërinë e zgjedhur.
 129. Kemi njerëzit që mblidhen
  në ndërtesa të veçanta,
 130. në data të veçanta, me hierarki
  dhe njerëz që sorollaten
 131. për të sjellë oferta në kishë
  për të fituar favorin e Zotit.
 132. Luteri nuk arriti ta sillte kishën
 133. tek ajo që lexojmë tek Libri i Veprave.
 134. Bibla është libri i jetës.
 135. Nuk bëhet libri i jetës
  duke e studiuar.
 136. Bëhet libri i jetës
  duke e jetuar.
 137. E urdhëroj dhimbjen në këtë dorë
  të largohet në Emrin e Jezusit.
 138. Lëvize përsëri.
 139. Iku.
 140. Çfarë është kjo?
 141. Në Emrin e Jezusit, tani.
  Amen.
 142. Po tani.
 143. Iku.
 144. Amen.
 145. Ik, tani, në Emër të Jezusit.
  Provoje tani.
 146. Kocka, shërohuni në Emër të Jezusit.
 147. Lëvize.
 148. I ngjan Reikit kjo?
  - Jo, Jezusi.
 149. Jezusi, jo Reiki.
  - Jo, jo. Kurrëfarë energjie?
 150. Zoti. Jo, nuk është energji.
 151. Faleminderit, Jezus.
 152. Çfarë mendon
  për atë që sapo ndodhi?
 153. E paparë.
  - E paparë, hë?
 154. Ne jemi lindur dhe vendosur në tokë
  me një qëllim.
 155. Të kërkojmë dhe të gjejmë Zotin.
 156. Problemi është se nuk e kërkojmë.
 157. Pa e kërkuar,
  nuk e gjejmë.
 158. Ke dëgjuar për Jezusin.
 159. Ne jetojmë 2015 vjet
  pas Jezus Krishtit.
 160. Zoti është i vërtetë dhe
  na thirri të jemi ndjekësit e TIj,
 161. ndjekës të Jezusit, t'i tregojmë botës
  që Ai jeton.
 162. Më 5 Prill, 1995, u pendova.
 163. Pranova mëkatet e mia
  dhe ia dhashë jetën Jezusit.
 164. Një dritë erdhi brenda meje,
  rashë përtokë dhe takova Zotin.
 165. Kur je i krishterë i rilindur,
  Fryma e Zotit vjen dhe jeton në ty
 166. dhe ti bën po ato gjëra si Jezusi.
 167. Bibla thotë se duhet të jemi
  bërës të fjalës,
 168. jo vetëm dëgjues.
 169. Nëse dëgjojmë pa e praktikuar,
  gënjejmë veten.
 170. Jemi si njeriu
  që e shikon veten në pasqyrë
 171. dhe sapo ikën prej aty,
  harrojmë si dukeshim.
 172. Djelë pas të djele
  miliona të krishterë
 173. ulen në kishë dhe
  dëgjojnë Fjalën e Perëndisë.
 174. Por sapo largohen,
  harrojnë çfarë dëgjuan.
 175. Si pastor,
  dy vitet e fundit
 176. u ndjeva shumë i uritur.
  Lexoja Librin e Veprave
 177. dhe zemërohesha nga mënyra
  sesi ndodhnin gjërat
 178. në Librin e Veprave dhe që
  nuk i shikoja të ndodhnin fare
 179. në kishën apo në jetën time,
 180. me grupin drejtues,
  apo në strukturën e kishës.
 181. Nuk nuk dilnim
  dhe të shëronim njerëzit.
 182. Ne vendosnim duar mbi njerëzit
  dhe u përcillnim në shtëpi
 183. dhe ata mbase do të bëheshin më mirë
  në të ardhmen, dhe mbase jo.
 184. Por çfarë lexojmë në Librin e Veprave
  është që apostujt
 185. dilnin dhe i kryenin gjërat përdita.
 186. Ndjeva vërtet çfarë kërkoja.
 187. Kështu për dy vjet
  kam ndjerë uri për këto gjëra,
 188. duke besuar që për këtë
  jam thirrur të bëj,
 189. por nuk kam qënë në gjendje.
 190. Sistemi i kishës duhet të ndryshojë.
 191. Duhet të ndalojmë së qëni një institucion
  i përqendruar tek të djelat dhe ndërtesa.
 192. Njerëzit ulen vit pas viti
  nëpër kisha
 193. duke pritur, për një shërbyes të veçantë
  të vijë dhe të lutet për ta
 194. dhe t'u thotë, 'Tani e ke vajosjen,
 195. tani mund të dalësh dhe të bësh
  këtë apo atë për Zotin.'
 196. Ose do rrinë ulur atje,
  duke shpresuar që dikush
 197. do t'i vëjë re talentet e tyre.
 198. Dhe kjo nuk është ajo
  që na thotë Bibla të bëjmë.
 199. Nuk është ajo që Jezusi
  na thotë të bëjmë.
 200. Më 1995, punoja si furrtar
  dhe nuk dija asgjë për Zotin.
 201. Nuk dija asgjë për Biblën.
 202. Isha thjesht një danez djaloshar
  i pagëzuar në kishën luterane.
 203. U aprovova në kishën luterane
  kur isha 14 vjeç.
 204. Por ishte thjesht traditë.
  Edhe për shumë njerëz sot.
 205. Një natë ngrita sytë lart dhe thashe,
  'O Perëndia, aty je?
 206. Nëse je aty, eja dhe më merr.
  Dua të të njoh.'
 207. Dhe nuk kaloi shumë
  dhe dëgjova për Lajmin e Mirë
 208. dhe në 5 Prill, 1995,
  9:30 të mbrëmjes,
 209. u pendova
 210. duke i dhënë gjithçka Jezusit.
 211. Më pas fillova të shkoja në kishë,
 212. dhe u bëra si njerëzit në kishë.
 213. Dhe kështu mendova
  se ishte krishtërimi,
 214. të njihje Zotin, të shkoje në kishë
  dhe të uleshe aty çdo të djelë.
 215. Por me kalimin e kohës
  u bezdisa.
 216. Sepse thoja vetes, 'Duhet
  të ketë më shumë sesa vajtja në kishë,
 217. të ulesh atje dy orë çdo të djelë
 218. dhe të dëgjosh dikë të predikojë.'
 219. Dhe një herë, fillova
  të lexoja Librin e Veprave,
 220. për të krishterët e parë,
  për jetën e tyre.
 221. Dhe ata nuk bënin të njëjtën gjë
  si unë.
 222. Ata shikonin jetë të ndryshuara
  kudo që shkonin.
 223. Dhe isha shumë i nevrikosur
  sepse kisha qënë i krishterë
 224. për shumë vjet.
 225. Nuk kisha shëruar,
  nuk kisha dëbuar një demon.
 226. Nuk kisha drejtuar dikë tek Krishti.
  Nuk e kisha përjetuar jetën
 227. që lexojmë në kishën e parë
  në Librin e Veprave.
 228. Një ditë ashtu i nevrikosur thashë:
 229. 'Zot, do të të jap gjithçka.
  Dua ta përjetoj këtë jetë.'
 230. Dhe më pas fillova ta përjetoja,
  ditë për ditë.
 231. Por problemi ishte
  se në fillim
 232. nuk ishte askush
  që të më dishepullizonte.
 233. Askush nuk ishte, siç veproi Jezusi
  kur tha,
 234. 'Ejani dhe më ndiqni
  dhe Unë do t'ju bëj peshkatarë njerëzish.'
 235. Ejani dhe më ndiqni,
  dhe do t'ju tregoj
 236. sesi të shëroni të sëmurët
  e të ndani ungjillin.
 237. Do t'ju tregoj, do t'ju stërvis, sesi
  të jeni të aftë në Mbretërinë e Zotit.
 238. Askush nuk e bëri.
 239. Por ndryshimi është se tani,
 240. kemi filluar
  t'i dishepullizojmë njerëzit.
 241. Dhe nëse marrim atë
  që kemi mësuar dhe ia japim
 242. brezit tjetër të dishepujve
  dhe ata e marrin stafetën,
 243. duke ia dhënë brezit tjetër
  të dishepujve,
 244. në një kohë shumë të shkurtër,
  do të kemi dishepuj
 245. që qarkullojnë nëpër botë
  me imazhin e qartë të Jezusit,
 246. duke kryer pikërisht atë që Ai kreu.
  Po, edhe gjëra edhe më të mëdha
 247. sespe Ai shkoi tek Ati.
 248. Unë kam përgatitur më të mirën për ju.
 249. Po, kam përgatitur një vend prehjeje.
 250. Kam përgatitur më të mirën për ju.
 251. Por, kam përgatitur një vend prehjeje.
 252. Dhe në atë vend:
  Jetë me bollëk.
 253. Në atë tokë të premtuar...
 254. Tani do të dëgjojmë
  nga miku ynë, Simon Adahi.
 255. Në Suedisht.
 256. Rregulla suedeze, or vëlla!
 257. At, lutem
  që ta fitojmë Europën,
 258. edhe Danimarkën, edhe Norvegjinë
  edhe gjithë botën për Ty!
 259. Unë u bëra i krishterë
  11 vjet më parë.
 260. Hyra në një kishë shtetërore suedeze
 261. komplet nga një sfond jo i krishterë.
 262. Pas ca kohësh, unë me gruan time,
  shkuam në një qytet tjetër
 263. dhe hymë tek një kishë e madhe.
 264. Aty u bëmë drejtues
  të një pune të madhe ungjillizimi.
 265. Ne duhet të ishim një shembull
  por nuk kishim çuar asnjë tek Krishti,
 266. askënd nuk kisha pagëzuar,
 267. Kurrë nuk kisha parë me sytë e mi
  që të lutesha dhe të shërohej.
 268. Erdha tek një pikë
  kur një natë ne kishim dalë
 269. dhe më erdhi dikush tek tavolina ime
  dhe më pyeti,
 270. 'Po, e shikoj se me çfarë merresh,
  unë dua të bëhem i krishterë.
 271. Si t'ia bëj?'
 272. Dhe reagimi im ishte,
  'Në rregull, do të të marr nesër
 273. dhe do të të çoj në kishë.'
 274. Dhe kështu bëra.
  E solla në kishë
 275. dhe ia çova pastorit
  dhe pastori e drejtoi tek shpëtimi.
 276. Por nuk më erdhi mirë. E kuptova
  se diçka nuk shkonte,
 277. sepse Biblën e kisha lexuar,
  kisha studiuar për nja dy vjet
 278. dhe e dija çfarë thoshte Bibla
  dhe që isha unë ai
 279. që duhet t'i bëja këto gjëra.
 280. Unë isha ai që duhet
  të vendosja duart mbi të sëmurët
 281. dhe ata të shëroheshin.
  Unë isha ai
 282. që duhet të pagëzonte njerëzit,
  dhe nuk e bëja.
 283. Diçka nuk shkonte.
 284. Fillova të mendoja,
  ndoshta gënjejnë,
 285. ndoshta nuk është e vërtetë,
  çfarë pohojnë ata.
 286. Kështu që fillova të dilja vetëm.
 287. Çdo mëngjes zgjohesha
  dhe i lutesha Zotit.
 288. Dhe ndonjëherë binte shi,
  borë, kohë e keqe.
 289. Dilja jashtë sepse vërtet
  i thërrisja Zotit.
 290. Dua të të njoh.
  Dua të kem një jetë të vërtetë.
 291. Dhe një ditë isha në punë
  duke lexuar një gazetë të krishterë.
 292. Atje ishte një shënim
  mbi një danez
 293. që ishte në një mapo në Suedi
 294. në lutje për të sëmurët
  dhe ata shëroheshin.
 295. Dhe unë thashë, 'Çfarë?'
  E kisha parë këtë artikull më parë
 296. por kësaj radhe më preku zemrën
  dhe ndjeva që ishte Zoti.
 297. I telefonova dhe m'u përgjigj.
  Ishte një njeri i thjeshtë si unë.
 298. Folëm dhe i tregova
  për udhëtimin tim
 299. dhe ai më tha që ishte një mrekulli
  dhe duhet të takoheshim.
 300. Mblodha disa miq
  dhe shkuam në Danimarkë.
 301. Më pas ai na pyeti,
  'Pse erdhët në Danimarkë?'
 302. Ne i thamë,
  'Duam të shikojmë njerëz të shëruar.'
 303. Pastaj ai na tha,
  'Në rregull, në 15 minuta
 304. do të shikoni personin e parë
  të shërohet.'
 305. Dhe unë që thoja, 'Po, po.'
  Nuk mund t'i besoja veshëve.
 306. Si mund të ndodhte kjo
  në jetën time?
 307. Ne dolëm në rrugë
  dhe iu afruam një grupi njerëzish,
 308. ndoshta rreth 25, 30 vjeç.
 309. Një prej vajzave kishte një problem
  me gjurin e saj për shumë vjet.
 310. Ai më tha të vendosja duart
  mbi gjurin e saj
 311. dhe të urdhëroja dhimbjen të largohej.
 312. Pothuajse më ra të fikët,
  isha shumë nervoz.
 313. As besim nuk isha.
  Thashë, 'Në rregull, do ta bëj.'
 314. Kështu veprova dhe ajo u hodh përpjetë.
  'Çfarë?'
 315. Dhe ajo mori shërimin.
 316. Dhe e gjithë turma u çmend...
  Kjo gjë ma shkundi botën.
 317. Kuptova që ishte e vërtetë.
  Ishte e vërtetë.
 318. Kjo në fakt më mjaftoi.
 319. U luta për një person
  dhe më pas punova vetë.
 320. Ne, si të krishterë, jemi thirrur
  të bëjmë dishepuj.
 321. Një fjalë që kemi filluar ta përdorim
  është 'startim'.
 322. Është si puna e motorçikletës
 323. që do ta ndezësh motorin,
  dhe e 'starton'.
 324. Dhe kur ndizet, atëherë
  mund ta ngasësh gjithandej.
 325. Në të njëjtën mënyrë, si të krishterë
  kemi nevojë 'të startohemi'
 326. në të bërit e veprave
  që Jezusi na thirri.
 327. Kur startojmë një të krishterë
  në shërimin e të sëmurëve,
 328. ne dalim në rrugë
  dhe u themi, 'Eja dhe na ndiq.'
 329. Dhe më pas u tregojmë
  sesi ta bëjnë.
 330. Dhe kur e kanë bërë një herë,
  ata mund ta bëjnë përsëri.
 331. Po thua që ke dhimbje gjithandej
  në trup, më shumë nga këmbët?
 332. Po.
  Do lutemi. Do ta shikosh.
 333. Urdhëroj gjithë dhimbjen,
  të largohet tani.
 334. Shërohu tani
  në të gjithë trupin.
 335. Urdhëroj gjithë dhimbjen,
  të largohet nga trupi, tani.
 336. Në të gjithë trupin, tani.
 337. Lutem për shërim, tani,
  në Emër të Jezusit. Amen!
 338. Lëviz. Përpiqu ta lëvizësh.
 339. Përpiqu ta ndjesh.
 340. Duket mirë.
  - Mirë, hë?
 341. A e ndjen dhimbjen tani?
 342. Jo.
  - Iku? Po.
 343. Njerëzit habiten.
 344. Urdhëroj këtë shpinë
  të shërohet tërësisht, tani.
 345. Përkulu kështu,
  përpiqu ta ndjesh.
 346. Dhe ngrihu prapë.
  - Iku me të vërtetë.
 347. Me të vërtetë.
  - Çfarë?
 348. Të betohem.
  - Nuk po bëj gjoja.
 349. Mund ta ndjesh. Thjesht iku.
  - Po. O Zot i madh.
 350. Po dëgjohet gjithandej nëpër botë.
 351. Vitet e kaluara kemi parë
 352. qindra e mijëra njerëz
  që të shërohen,
 353. me anë të besimtarëve
  që startohen.
 354. Këta më pas dalin
  dhe shërojnë të sëmurë.
 355. Dhe pikërisht ata njerëz
  drejtojnë të tjerë tek Krishti.
 356. Kështu vitet e fundit kemi parë
  mijëra njerëz që të vijnë tek Krishti.
 357. Dhe kjo është diçka e fuqishme.
 358. Erdha në Stockholm
  dhe takova këtë vëlla
 359. që ishte diku aty me një grup njerëzish,
  së bashku me gruan e tij.
 360. Dhe aty dolëm edhe ne.
 361. Ai ndaloi dikë që kishte dhimbje
 362. dhe vendosi duart mbi këtë njeri,
  dhe ai u shërua.
 363. Dhe ishte diçka kaq e mahnitshme!
 364. Ky njeri u shërua dhe unë thashë,
 365. 'Nuk qënka më në YouTube.'
 366. Nuk po e shikoj më në YouTube,
  por tani e kam para syve.
 367. Kaq e mahnitshme, të shikosh reagimin
  e këtij njeriu në momentin e shërimit.
 368. Ngjarja tjetër që ndodhi ishte
  kur erdhi një zonjë
 369. që kishte dhimbje në stomak.
 370. Ky njeriu që po më startonte
  më tha,
 371. 'Tani është radha jote të lutesh.
  Vendos dorën
 372. dhe urdhëroje dhimbjen të largohet.
  Kështu veprova
 373. megjithëse hezitoja,
  por e vendosa dorën
 374. dhe thjesht urdhërova,
  'Në Emër të Jezusit, dhimbje ik.'
 375. E hoqa dorën dhe papritmas,
  duhet ta shihnit
 376. fytyrën e asaj zonje.
  Ajo u kthye dhe tha, 'Si e bëre këtë?'
 377. Çfarë?
 378. Me mua talleni?
  - Jo, nuk po tallemi.
 379. Është e vërtetë prandaj e bëjmë këtë.
 380. Jo.
 381. Kjo është çmenduri.
 382. Jezusi të shëroi, jo unë.
 383. Nuk kisha përjetuar kurrë
  diçka të tillë më parë,
 384. dhe ëndërrat e mira
  u bënë realitet, sa hap e mbyll sytë.
 385. Kjo në fakt është
  dita më e lumtur e jetës sime.
 386. Të jem pjesë e asaj që kam dëshiruar
  për një kohë të gjatë.
 387. Kështu që kur po kthehesha në shtëpi
  isha plot me gëzim.
 388. Isha ulur në autobus
  për të shkuar në shtëpi.
 389. Kur arrita, nuk më mbante vendi.
 390. Dola në qendër të qytetit
  dhe fillova të lutesha për njerëzit
 391. dhe pikërisht në të njëjtën ditë,
  takova disa vajza
 392. për të cilat u luta
  dhe ato u shëruan menjëherë.
 393. Unë u mahnita i tëri!
 394. Kjo nuk ishte diçka që ndodhi
  në Stockholm dhe qëndroi atje.
 395. Kjo gjë vazhdon.
 396. Që atëherë, kam dalë
  çdo ditë në terren.
 397. Çdo ditë dilja në rrugë dhe
  dhe kam parë mijëra të shërohen.
 398. Ky realitet më ndryshoi krejt.
 399. E mahnitshme!
 400. Lëvize këmbën.
 401. Nuk ndjej gjë.
 402. U zhduk?
 403. Nuk e ndjej
  - Jo.
 404. Nuk e ndjej.
 405. Nuk e ndjej.
 406. E çuditshme, hë?
  - Po.
 407. Ishte Jezusi që të shëroi.
 408. Përkulu dhe përpiqu përsëri.
 409. Funksionoi, Denis.
  - Provoje. Provoje.
 410. Si e ndjen tani?
  - E përsosur.
 411. Iku e gjithë dhimbja?
  - E gjithë dhimbja iku komplet.
 412. Të betohem për Zotin.
 413. Faleminderit, Jezus.
 414. Nuk e prisja çfarë pamë,
  po mendoja... kjo duhet të ndodhte.
 415. E kam parë të ndodhë
  gjithë kohën nëpër video
 416. por nuk kam qënë në gjendje
  ta bëj vetë
 417. dhe isha plot besim
  që kjo është çfarë Zoti bën.
 418. Për këtë gjë bashkëvepron Ai.
  Ky është qëllimi pse jam këtu.
 419. U lutëm për një vajzë
  që kishte ca probleme me shpinën.
 420. Më duket se kishte
  një plagë operacioni.
 421. Dhimbje, largohu tani.
  Shpinë, shko në vend tani,
 422. në emër të Jezusit.
 423. Nuk e di nëse ndjen
  ndonjë gjë.
 424. Ah!
  - Diçka ndodhi.
 425. Ajo u mbush me Frymën e Shenjtë
  dhe Zoti e preku radikalisht.
 426. Ajo ia plasi të qarit.
  - Ra përmbys para nesh.
 427. Mbushe.
  Më shumë, më shumë.
 428. Fryma e Shenjtë është mbi ty,
  thjesht hape gojën.
 429. Frymë e Shenjtë, më shumë, më shumë.
  Mbushe.
 430. Sapo u pagëzove,
  mbushur me Frymën.
 431. Ai është aty, Ai është aty.
 432. Ky është një fillim i ri.
  Një fillim i ri për ty.
 433. Është një fillim i ri.
 434. Zot, faleminderit për lirinë.
  Zot, faleminderit për fillimin e ri.
 435. Familja e saj që ishte me të,
  kunata e saj me fëmijët,
 436. ishin krejtësisht në paqe;
  sikur çdo gjë të ishte normale, dhe
 437. njerëzit që kalonin thonin,
  'Çfarë po ndodh?'
 438. Mbaj mend që thoja,
 439. Sa gjë e bukur po i ndodh
  tani kësaj vajze.
 440. Ajo nuk e kishte idenë
  çfarë do i ndodhte atë ditë.
 441. Ajo erdhi në vete dhe
  mund ta shikoje të ndryshuar.
 442. Zoti e ndryshoi
  nga brenda jashtë.
 443. Jam mirë, Lillia, jam mirë.
 444. Sa gjë e mirë.
  - Më shumë sesa mirë.
 445. Shumë herë më shumë sesa mirë.
 446. Zoti do që të shfaqet i gjallë.
  Ai do që të na tregojë
 447. Kush Ai është për ne.
 448. Dhe ja, ky është Zoti.
  Dhe kjo po ndodh këtu jashtë.
 449. Jo në një kishë luksoze,
  por Zoti është aty
 450. duke dashur të jetë
  pjesë Jona.
 451. Ai do që të jetë pjesë
  e jetës tënde.
 452. Dhe vazhduam më tutje.
 453. Më pas u lutëm për
  një djalë që quhej Danny.
 454. Po, në fillim i thamë një tjetri
  nëse kishte ndonjë dhimbje.
 455. Ai na tha, 'Jo'.
  Pastaj erdhi Danny.
 456. Po. I kërkuam një zotërie
  në një stol nëse mund të luteshim.
 457. Ai na e ktheu, 'Jo, jo, jo. Jam mirë.'
  Dhe ai që quhej Danny tha,
 458. 'Më dhemb shumë shpina.'
  - 'Për sa kohë?'
 459. 'Për 10 vjet.'
  Në fakti ishin pesë vjet
 460. që i dhimbte shpina.
  Dhe thamë,
 461. 'Në rregull, dale të të ulim.'
  Dhe e ulëm
 462. dhe njëra këmbë ishte më e gjatë
  sesa tjetra rreth 5 milimetra.
 463. Këmbë rritu, çlirohu dhe rritu
  tani në emër të Jezusit.
 464. Ja ku doli.
  - Po, shohim të lëvizë.
 465. E ndjeve?
  - Dhe të lëvizi nëpër duar.
 466. Diçka kërciti
  kur u zgjat.
 467. Danny, pa çohu
  dhe preke shpinën.
 468. Shumë mirë.
  - Iku?
 469. Po.
  - 15 vjet dhe tani iku.
 470. Po, në fakt pesë.
  - Pesë vjet dhe tani iku.
 471. Çfarë përjetove?
  - Nuk e di por ndjesi e mirë.
 472. Është hera e parë
  që ai e bën këtë.
 473. Ishte mrekulli dhe ndërsa
  prisnim për të tjerë
 474. vendosëm të merrnim pak akullore.