Return to Video

https:/.../_KxQ4G4fUG.mp4

 • 0:06 - 0:08
  WordPress 4.3 [JAZZ]
 • 0:08 - 0:10
  i quajtur kështu për nder
  të legjendës së xhazit [JAZZER]
 • 0:10 - 0:12
  e bën edhe më të lehtë
  rrjedhën e të shkruarit tuaj,
 • 0:12 - 0:13
  personalizimin e sajtit tuaj më të lehtë
 • 0:13 - 0:15
  dhe fjalëkalimet tuaja më të forta.
 • 0:16 - 0:17
  Le t’i hedhim një sy si
 • 0:17 - 0:18
  e ndihmon WordPress 4.3
 • 0:18 - 0:20
  pronarin e një biznesi të vogël.
 • 0:20 - 0:21
  Kjo është Keti,
 • 0:21 - 0:23
  dhe ky është sajti i kafesë së Ketit:
 • 0:23 - 0:24
  Filxhani i Shrëdingerit.
 • 0:24 - 0:25
  Keti dëshiron të ofrojë
  një menu të përditshme
 • 0:25 - 0:27
  për klientët e saj
 • 0:27 - 0:27
  që këta të jenë të përditësuar
 • 0:27 - 0:29
  rreth çka ajo shërben çdo ditë.
 • 0:29 - 0:31
  Këtë mëngjes kësaj do t’ia arrijë
 • 0:31 - 0:32
  drejt e me WordPress.
 • 0:33 - 0:34
  Faqja e re e menusë së përditshme
 • 0:34 - 0:35
  do t’ju tregojë klientëve
 • 0:35 - 0:37
  se ç’bluan dhe ç’ka
 • 0:37 - 0:38
  për drekë çdo ditë.
 • 0:38 - 0:39
  Ajo do që formatimi të jetë
  i hijshëm dhe i qartë
 • 0:39 - 0:41
  që klientët të shohin pa humbur kohë
 • 0:41 - 0:42
  ç’ofrohet.
 • 0:42 - 0:44
  Te WordPress 4.3
  ajo mund të ndryshojë pamjen
 • 0:44 - 0:46
  e tekstit pa klikuar fare.
 • 0:46 - 0:48
  Shkurtoret e formatimit
  i lejojnë krijim
 • 0:48 - 0:50
  listash, titujsh, dhe citimesh,
 • 0:50 - 0:51
  pa ndërprerë rrjedhën e punës.
 • 0:51 - 0:54
  Kjo e bën aktin e botimit
  të menusë së saj të përditshme
 • 0:54 - 0:55
  të shpejtë dhe pa yçkla,
 • 0:55 - 0:57
  duke i lënë kohë të lirë për
 • 0:57 - 0:58
  biznesin e kafesë.
 • 0:59 - 1:01
  Tani Ketit i duhet
  ta shtojë faqen e re
 • 1:01 - 1:03
  te menuja e lëvizjes te anështylla.
 • 1:03 - 1:04
  Për këtë s’ka nevojë që të shkohet
 • 1:04 - 1:05
  te pulti i përgjegjësit.
 • 1:05 - 1:07
  Nën WordPress 4.3, Keti mund shtojë
 • 1:07 - 1:08
  gjënë e re të menusë që nga përshtatësi,
 • 1:08 - 1:10
  prej nga mund t’i shohë live ndryshimet
 • 1:10 - 1:12
  te sajti, para se t’i bëjë publike.
 • 1:12 - 1:15
  Teksa sheh faqen e saj të re,
  krejt çka i duhet të bëjë
 • 1:15 - 1:16
  është klikimi mbi "personalizoni",
  të përzgjedhë "menu",
 • 1:16 - 1:19
  dhe ta shtojë faqen e re
  te menuja e anështyllës.
 • 1:19 - 1:20
  S’qe kushedi e zorshme.
 • 1:20 - 1:22
  Tani klientët e Ketit mund të shohin
 • 1:22 - 1:24
  te sajti se ç’shërben përditë.
 • 1:24 - 1:26
  Ka edhe një mjet të ri te përshtatësi.
 • 1:26 - 1:28
  Keti tani mund ngarkojë një ikonë sajti
 • 1:28 - 1:30
  që logoja e tij të shfaqet
  te skedat e shfletuesit
 • 1:30 - 1:31
  dhe menutë e faqerojtësve.
 • 1:33 - 1:35
  Klientët e saj mund
  të krijojnë një shkurtore
 • 1:35 - 1:37
  te kreu i pajisjeve celulare.
 • 1:38 - 1:40
  Tani e kanë menunë e përditshme të Ketit,
 • 1:40 - 1:42
  kurdo që u duhet.
 • 1:42 - 1:43
  Por këto s’janë ndryshimet e vetme
 • 1:43 - 1:44
  te WordPress 4.3.
 • 1:44 - 1:46
  Kur Keti shton një punëtor të ri
 • 1:46 - 1:47
  te sajti i vet,
  WordPress-i do të prodhojë
 • 1:47 - 1:49
  për të një fjalëkalim të fortë.
 • 1:49 - 1:52
  Po qe se ky e ndryshon atë fjalëkalim,
 • 1:52 - 1:53
  WordPress-i i tregon nëse fjalëkalimi
 • 1:53 - 1:54
  është apo jo i fortë.
 • 1:54 - 1:56
  Mjaft me WordPress-in për sot,
 • 1:56 - 1:57
  Ketit i duhet të merret me kafenë.
 • 1:57 - 1:59
  Por është e kënaqur që pas çdo përditësimi
 • 1:59 - 2:01
  WordPress-i bëhet edhe më i mirë.
 • 2:01 - 2:02
  Dhe ajo, nga ana e saj, mund t’i
  kënaqë klientët e vet,
 • 2:02 - 2:04
  duke u dhënë informacionin që u duhet,
 • 2:04 - 2:05
  në pëllëmbë të dorës.
 • 2:05 - 2:08
  WordPress 4.3 [JAZZ]
 • 2:08 - 2:10
  Një përzierje më e rafinuar.
Title:
https:/.../_KxQ4G4fUG.mp4
Video Language:
English

Albanian subtitles

Revisions Compare revisions