Return to Video

Gitmek mi kalmak mı değil, gitmek mi kaçmak mı? | Aslı Şafak | TEDxIstanbul

No subtitles available.
Title:
ليس الذهاب أم البقاء؟و إنما الذهاب أم الهروب؟ أصلي شفق
Description:

Son günlerde birçoğumuzun aklında gitmek mi kalmak mı sorunsalı olduğunu belirten Aslı Şafak, bir şeyler istediğimiz gibi olmuyor diye gitmenin bir hayal olamayacağını vurguluyor. Oldukça duygusal konuşmasında kendimize sormamız gereken asıl sorunun ise gitmek mi kalmak mı değil, gitmek mi kaçmak mı olduğunu hatırlatıyor.

Gazeteci bir babanın kızı olarak dünyaya geldi. Armut dibine düştü, gazeteci oldu. Uzman gazeteci olmak istedi, Mülkiye’de ekonomi okudu. Okurken çalışmaya başladı. Önce gazetelerin, ardından televizyonların rahleyi tedrisinden geçti. Uzun yıllar Ankara’da muhabirlik yaptı, haber programları hazırladı, sundu. Ülkeyi yönetenlerle röportajlar gerçekleştirdi. 7 yıl Londra’da yaşadı, köşe yazdı. 2010 yılından bu yana İstanbul’da, Bloomberg HT televizyonunda ekonomi anlatıyor. Anlatmaya radyoda da devam ediyor. Üniversitede ekonomi dersleri veriyor. Ekonominin korkulacak bir şey olmadığını göstermek için çabalıyor. 'Sayının Namusu' ve 'Bana Bana Hep Bana' kitaplarının yazarıdır.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx

more » « less
Video Language:
Turkish
Team:
closed TED
Project:
TEDxTalks
Duration:
15:42

Arabic subtitles

Incomplete
No revisions available.